Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο κάδρο -ξανά- από τον Μπιάγκη η ανασυγκρότηση των Υγειονομικών Περιφερειών

Μπιάγκης Δημήτρης
27 Nov 2019 / 11:29

Ο Βουλευτής Κέρκυρας με το ΚΙΝ.ΑΛ. επαναφέρει το θέμα καθώς «προεκλογικά τόσο το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, όσο και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δεσμευόταν για την επανασύσταση των 13 Υγειονομικών Περιφερειών, μεταξύ των οποίων και την επαναλειτουργία του ΠΕΣΥ Ιονίων Νήσων...»

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Το θέμα της ανασυγκρότησης των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας επαναφέρει ο Βουλευτής Κέρκυρας με το Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το γραφείο του Δημήτρη Μπιάγκη:

«Μετά την ερώτηση, που είχε καταθέσει προς τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, αναφορικά με την «Ανασυγκρότηση των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας», η οποία, δυστυχώς, ακόμα και σήμερα παραμένει αναπάντητη, έκανε χρήση του δικαιώματος που του δίνει το άρθρο 130 παράγραφος 5 του Κανονισμού της Βουλής και επανέφερε το ζήτημα αυτό, με την μορφή Επίκαιρης Ερώτησης (βάσει Κανονισμού της Βουλής, η Επίκαιρη Ερώτηση αναμένεται να προγραμματιστεί στην Ημερήσια Διάταξη της Ολομέλειας της Παρασκευής 6-12-2019).

Στην Επίκαιρη Ερώτησή του, ο Βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. υποστηρίζει ότι «προεκλογικά τόσο το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, όσο και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δεσμευόταν για την επανασύσταση των 13 Υγειονομικών Περιφερειών, μεταξύ των οποίων και την επαναλειτουργία του ΠΕΣΥ Ιονίων Νήσων, το οποίο επιβεβαιωμένα κατά το παρελθόν προσέφερε πολλές θετικές υπηρεσίες στην οργάνωση και λειτουργία των Νοσοκομείων των νησιών μας».

Για τους παραπάνω λόγους, ο Βουλευτής καλεί τον Υπουργό, αφού προηγουμένως δεν έχει λάβει κάποια έγγραφη απάντηση, να τον ενημερώσει αυτήν την φορά από την Ολομέλεια της Βουλής ποιο είναι το πλάνο από πλευράς Υπουργείου για την διάρθρωση των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας, όπως επίσης και να του γνωστοποιήσει εάν θα υλοποιήσει τελικά την δέσμευση για την επανασύσταση των 13 Υγειονομικών Περιφερειών στα όρια των 13 διοικητικών περιφερειών».