Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Βέλη» Σαμοΐλη κατά Κράτσα & Γαλιατσάτου για τους υδρογονάνθρακες

Σαμοΐλης Στέφανος
27 Nov 2019 / 11:51

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για ολοκλήρωση της εκχώρησης των υδρογονανθράκων του Ιονίου κάνει λόγο η παράταξη «Ανυπότακτο Ιόνιο» με επικεφαλής τον Στέφανο Σαμοΐλη σχολιάζοντας τη συνεδρίαση του περασμένου Σαββατοκύριακο στην Κεφαλονιά και την ψήφιση της εισήγησης της Περιφερειάρχου, Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

«To Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων ολοκλήρωσε την εκχώρηση των υδρογονανθράκων στο Ιόνιο σε επιχειρηματικούς ομίλους, εν μέσω κλιματικής κρίσης και φυσικών καταστροφών, στο όνομα της… ανάπτυξης» υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της παράταξης «Ανυπότακτο Ιόνιο».

«Η πλειοψηφία των περιφερειακών συμβούλων επικύρωσε την εισήγηση της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κας Ρόδης Κράτσα για την εξόρυξη των υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, ολοκληρώνοντας την πολιτική της προηγούμενης διοίκησης του κ. Θ. Γαλιατσάτου, στο όνομα της «ανάπτυξης» και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Αδιαφορώντας για τα αίτια που προκαλούν την κλιματική κρίση, για τους κινδύνους που εγκυμονούν οι εξορύξεις των υδρογονανθράκων στο περιβάλλον την οικονομία και την υγεία των κατοίκων των Ιονίων Νήσων.

Το Ανυπότακτο Ιόνιο έχει εκφράσει έντονα την αντίθεση του στις εξορύξεις στη χώρα μας και ειδικά για το Ιόνιο Πέλαγος. Γι’ αυτό λέμε:

ΟΧΙ στην εξόρυξη Υδρογονανθράκων στο Ιόνιο

ΟΧΙ στον αιώνα των Υδρογονανθράκων και του CO2.

ΝΑΙ στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος

Στηρίζουμε τις αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων της περιφέρειας των Ιονίων Νήσων που αρνούνται αυτή την καταστροφική πολιτική για τον τόπο μας, της προηγούμενης και της νυν πλειοψηφίας της ΠΙΝ. Στηρίζουμε ενεργά και συμπορευόμαστε με τα κινήματα των πολιτών που παλεύουν να ακυρώσουν αυτές τις πολιτικές.

Δεν μας αφήνει αδιάφορους η τοποθέτηση της ΑΝΑΣΑ και του επικεφαλή της κ. Θ. Γαλιατσάτου περί δημοψηφίσματος για τις εξορύξεις, ενώ αυτή την δυνατότητα την είχε όταν ήταν διοίκηση, όμως δεν την επέλεξε.

Φαίνεται ότι κος Θ. Γαλιατσάτος έβαλε τα ρούχα του αλλιώς!

Ο κος Θ. Γαλιατσάτος το 2014 μας έλεγε «Το Περιβάλλον στα νησιά μας, που είναι στολίδι, κινδυνεύει. Και κινδυνεύει περισσότερο απ’ αυτούς που προχωρούν την υπόθεση των υδρογονανθράκων. Έκαναν, υποτίθεται, μια παραχώρηση ότι θα κάνουν Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο. Έβαλαν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα!».

Το 2018 σε δυο συνεχόμενες συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου αποσπά την θετική τοποθέτηση της πλειοψηφίας για να εκχωρήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε επιχειρηματικούς ομίλους τον ορυκτό πλούτο της χώρας.

Τώρα κοκορεύεσαι απάνω στον εξώστη και μιλάς στο πόπολο σαν τον ναυαγοσώστη...»