Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έλληνες διασώστες της ΕΜΑΚ επιχειρούν στα συντρίμμια (videos)

Αλβανία
27 Nov 2019 / 13:55

ΔΥΡΡΑΧΙΟ (ΑΛΒΑΝΙΑ). Σε κτίριο, που έχει μισοκαταρρεύσει, επιχείρησε η Ελληνική ΕΜΑΚ που έφτασε με C130 προκειμένου να συνδράμει στην διάσωση των παγιδευμένων στα συντρίμμια, μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Αλβανία.

Σε video που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΚΑΪ φαίνονται οι Έλληνες διασώστες τη στιγμή που βγάζουν ζωντανό έναν άνθρωπο από τα χαλάσματα.

Παράλληλα ακούγονται τα χειροκροτήματα από τους κατοίκους προς τα σωστικά συνεργία όταν είδαν ότι κατάφεραν να σώσουν τον συνάνθρωπο τους.

Αυτές οι στιγμές περιγράφουν μια συνολική εικόνα που παρατηρείται σε διάφορα σημεία της περιοχής που πλήγηκαν από τον ισχυρό αυτό σεισμό. 

Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ VIDEO ΤΟΥ ΣΚΑΪ 

Οι προσπάθειες των Ελλήνων διασωστών στην Αλβανία καταγράφονται και στο ρεπορτάζ του iefimerida.gr, το οποίο γράφει:

Τα στελέχη της ΕΜΑΚ βρίσκονται σε γκρεμισμένο κτίριο από το σεισμό της Αλβανίας και προσπαθούν να εντοπίσουν και να απεγκλωβίσουν κόσμο.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική οι δύο μονάδες της ΕΜΑΚ κατάφεραν να απεγκλωβίσουν, ενώ ανέσυραν και άλλη μία γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της.





Στο μεταξύ, στη δημοσιότητα δόθηκε και video από την άφιξη της ΕΜΑΚ στην Αλβανία, με ένα C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.