Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

O Ρομπέρτο Μπολάνο ο νέος προπονητής του ΑΟΚ Κέρκυρα

ΑΟ Κέρκυρα
28 Nov 2019 / 10:24
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Ρομπέρτο Μπολάνο είναι ο νέος προπονητής του ΑΟΚ Κέρκυρα, αφού αργά το βράδυ της Τετάρτης 27/11, συμφώνησε

με τη διοίκηση να αναλάβει την ομάδα μετά την παραίτηση του Λεωνίδα Βόκολου. Ο 49χρονος τεχνικός, έχει μία ιδιαίτερη σχέση με την ομάδα του ΑΟΚΚ, καθώς αυτός ήταν που την ανέβασε από στη Β΄ Εθνική την περίοδο 2012 -2013. Στη συνέχεια έκανε «ένωση» με τον ΑΟ Κέρκυρα στον οποίο έπαιξε ποδόσφαιρο για έξι χρόνια. Επιστρέφει λοιπόν σε μία ομάδα, την οποία έχει υπηρετήσει και απ’ ότι φαίνεται, η επιλογή του για τη θέση του προπονητή, ίσως ήταν η πιο ενδεδειγμένη λύση.
Ο νέος προπονητής του ΑΟΚΚ έχει δίπλωμα UEFA A, άρα μπορεί να βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας. Γεννήθηκε στη Χιμάρα από Έλληνες γονείς, έχει ελληνική ταυτότητα και στην Κέρκυρα ήρθε αρχικά σαν ποδοσφαιριστής, όταν μετακόμισε από τον Θεσπρωτό στον ΑΟ Κέρκυρα. Έμεινε για έξι σεζόν, ενώ το 1998 πήγε στον Ολυμπιακό Βόλου, όπου  παρέμεινε για πέντε χρόνια, για να ακολουθήσει ο Εθνικός Αστέρας και στη συνέχεια η επιστροφή στον Βόλο για λογαριασμό της Νίκης. Στην Κέρκυρα, έπαιξε επίσης σε ΑΕ Φαιάκων, Κρόνο και στη συνέχεια υπήρξε παίκτης -προπονητής της Βολίδας στη Δ΄ Εθνική, με την οποία πανηγύρισε εκτός των τοπικών τίτλων και την κατάκτηση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος το 2009, που είναι το μοναδικό τρόπαιο που έχει κερδίσει κερκυραϊκή ομάδα.
Ο Ρομπέρτο που ζει στην Κέρκυρα μόνιμα από την εποχή που ήρθε στον ΑΟ Κέρκυρα, έχει διατελέσει προπονητής και στην Ερμιονίδα, ενώ μετά ακολούθησαν Παναργειακός, Κρόνος και Λευκίμμη. Είναι ιδανική λύση για την ομάδα που προσπαθεί να σταθεί με τα νέα παιδιά στην κατηγορία, έχει πολλές γνώσεις ο Ρομπέρτο, αφού έχει πάει σε πολλά σεμινάρια στο εξωτερικό, έχει αποδείξει την ποιότητά του σαν τεχνικός και ξέρει ότι αναλαμβάνει μία ομάδα στη χειρότερη καμπή της ιστορίας της τα τελευταία είκοσι χρόνια.
Ο νέος τεχνικός δεν μπορεί να κάνει θαύματα, σημασία έχει η ομάδα να έχει αξιοπρεπή παρουσία στο πρωτάθλημα, άσχετα με τη βαθμολογική συγκομιδή στο τέλος, με τη νυν διοίκηση να καίγεται να καλύψει παλιά χρέη που δεν έχει δημιουργήσει αυτή και παράλληλα να σταθεί στην κατηγορία.
Το πρωί της Πέμπτης 28/11 ο νέος προπονητής βρέθηκε στον Πλάντραφο, όπου γνώρισε τους ποδοσφαιριστές και έκανε την πρώτη προπόνηση, ενώ η πρώτη φορά που θα καθίσει στον πάγκο θα είναι την ερχόμενη Δευτέρα κόντρα στον πρωτοπόρο Απόλλωνα Σμύρνης.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια