Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο πλευρό του αλβανικού λαού η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Αλβανία
28 Nov 2019 / 11:21

Άμεση η επικοινωνία της Περιφερειάρχη, Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας και την Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα - Ορίστηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής, Κώστας Ζορμπάς, ως υπεύθυνος συντονισμού της επιχείρισης προσφοράς βοήθειας στον αλβανικό λαό από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Άμεση ήταν η επικοινωνία της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδης  Κράτσα-Τσαγκαροπούλου με την Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα. καθώς και με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο. για τις συνέπειες του καταστρεπτικού σεισμού στο Δυρράχιο Αλβανίας και την έκφραση αλληλεγγύης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην παροχή ειδών και υπηρεσιών πρώτης ανάγκης στους πληγέντες κατοίκους.

Ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος ως έχων επτανησιακές ρίζες από την Κεφαλονιά και την Λευκάδα επικοινωνεί διαχρονικά με την Περιφερειάρχη, την ευχαρίστησε, της παρουσίασε το εύρος των καταστροφών και τις προσπάθειες της Εκκλησίας για την στέγαση και την περίθαλψη των πληγέντων.

Η Περιφερειάρχης όρισε τον Αντιπεριφερειάρχη, Κώστα Ζορμπά, αρμόδιο για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Απασχόλησης, υπεύθυνο για τον συντονισμό της βοήθειας από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες  προς τον γείτονα αλβανικό λαό που δοκιμάζεται.