Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εξώδικο της Ένωσης Ραδιοφωνικών Σταθμών Κέρκυρας στον ΔΕΔΔΗΕ

Ένωση Ραδιοφωνικών Σταθμών Κέρκυρας
28 Nov 2019 / 13:09

Την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας επισκέφθηκαν οι ιδιοκτήτες των Ραδιοφωνικών Σταθμών της Κέρκυρας λόγω των «αλλεπάλληλων διακοπών στην ηλεκτροδότηση στο πάρκο κεραιών των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών», στον Παντοκράτορα

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Στο γραφείο της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κέρκυρας, Μαρίας Τατάκη, βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης 28 Νοεμβρίουμ αντιπροσωπεία της Ένωσης Ραδιοφωνικών Σταθμών Κέρκυρας.

Σκοπός των εκπροσώπων των ιδιοκτητών των ραδιοφωνικών σταθμών της Κέρκυρας ήταν να ενημερώσουν την Εισαγγελέα σχετικά με τα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν εξαιτίας των αλλεπάλληλων διακοπών στην ηλεκτροδότηση στο πάρκο κεραιών των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών στο όρος Παντοκράτορας.

Η αγανάκτηση των ιδιοκτητών των ραδιοφωνικών σταθμών λόγω της προβληματικής λειτουργίας του δικτύου ηλεκτροδότησης του ΔΕΔΔΗΕ εκφράστηκε και με τη σχετική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Το «ποτήρι ξεχείλισε» μαζί με την αγανάκτηση των ιδιοκτητών των Ραδιοφωνικών σταθμών της Κέρκυρας εξ αιτίας της προβληματικής λειτουργίας του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ που έχει ως αποτέλεσμα τις συχνές διακοπές ηλεκτροδότησης, 3 με 4 φορές μηνιαίως με συνέπεια την απόλυτη αδυναμία εκπομπής, στο όρος Παντοκράτορας και στην ευρύτερη περιοχή, γεγονός που οδηγεί στην απαξίωση του ρόλου και της κοινωνικής αποστολής που επιτελούν τα ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε. που είναι η ενημέρωση και η ψυχαγωγία της κοινωνίας.

Δυστυχώς το τελευταίο χρονικό διάστημα καταγράφεται πιο συχνή διακοπή της ηλεκτροδότησης, διογκώνοντας το πρόβλημα και καθιστώντας αδύνατη την απρόσκοπτη λειτουργία των ραδιοφωνικών σταθμών με αναπόδραστο αποτέλεσμα την υποβάθμιση τους και την απαξίωση της κοινωνικής αποστολής τους.

Ταυτόχρονα μια σημαντική παράμετρος του προβλήματος που δημιουργείται είναι η οικονομική αιμορραγία των σταθμών σε περιόδους οικονομικής ύφεσης και κρίσεως».

Η Ένωση Ραδιοφωνικών Σταθμών Κέρκυρας, εξάλλου, απέστειλε εξώδικο προς την ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., στο οποίο επισημαίνονται τα παρακάτω:

«Οι συχνές διακοπές στην ηλεκτροδότηση οφείλονται αποκλειστικά στην δική σας υπαιτιότητα, η οποία συνίσταται στο γεγονός ότι, καίτοι  υποχρεούστε και δύνασθε, εν τούτοις αδιαφορείτε και δεν αποκαθιστάτε τις εγγενείς ελλείψεις του δικτύου ηλεκτροδοτήσεως κατά τρόπο μόνιμο και σταθερό, ούτε βεβαίως τοποθετείτε σύστημα αυτόματης επανασύνδεσης σε περίπτωση διακοπών.

Το γεγονός της εντός του τριημέρου - έστω και κατά την τρίτη ήμερα -  συνεργεία σας αποκαθιστούν την ηλεκτρική σύνδεση, ουδόλως σας απαλλάσσει των ευθυνών, αφού οι συχνότητα που αυτές συμβαίνουν και οι συνέπειες τους σε μας, οι οποίοι ανήκουμε  στην κατηγορία των υψηλής καταναλώσεως  και συνέπειας  στις προς εσάς υποχρεώσεις μας καταναλωτές / πελάτες, σας επιβάλλουν να λαμβάνετε κάθε πρόσφορο τεχνικά μέτρο ώστε να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος διακοπής ηλεκτροδοτήσεως και όταν συμβαίνει διακοπή να αποκαθίσταται άμεσα.

Πρόσφατο παράδειγμα: Διακοπήί ηλεκτροδότησης σε μια φάση από την Δευτέρα 25/11 και ώρα 06:50 μέχρι και σήμερα, 28/11/19  15:00 που συντάσσεται το παρόν έγγραφο και δεν έχει γίνει αποκατάσταση της βλάβης!

Η παρούσα αποτελεί την υστάτην όχληση προς εσάς και σε περίπτωση  εξακολουθήσεως της αυτής συμπεριφοράς σας θα καταφύγομεν προς κάθε αρμόδιο Δικαστήριο και αρμόδια Αρχή προς ικανοποίησιν των δικαίων μας»