Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η απάντηση του προέδρου του ΔΟΠΑΠ στη Χορωδία «San Giacomo»

Κορακιανίτης Νίκος
29 Nov 2019 / 10:56

Ο Νίκος Κορακιανίτης στην απάντησή του προς τον χορωδό Σπύρο Σουέρεφ κάνει λόγο για αδυναμία συνεδρίασης του Δ.Σ. του ΔΟΠΑΠ λόγω αναμονής των αλλαγών στην διοίκησή του μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και για αναγκαστική λειτουργία του Οργανισμού χωρίς Διευθυντή

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Απάντηση στις καταγγελίες του χορωδού της Δημοτικής Χορωδίας «San Giacomo», Σπύρου Σουέρεφ, έδωσε -κι αυτός μέσω Facebook, κάτω μάλιστα, από την αρχική ανάρτηση του καταγγέλοντα- ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ, Νίκος Κορακιανίτης.

Ο Νίκος Κορακιανίτης στην απάντησή του κάνει λόγο για αδυναμία συνεδρίασης του Δ.Σ. του ΔΟΠΑΠ λόγω αναμονής των αλλαγών στην διοίκησή του μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και για λειτουργία του Οργανισμού χωρίς Διευθυντή, καθώς δεν έχει οριστεί μέχρι σήμερα κανείς στη συγκεκριμένη επιτελική θέση μετά την αντικατάσταση του προηγούμενου με εντολή Δημάρχου.

Αναλυτικά η απάντηση του προέδρου του ΔΟΠΑΠ προς τον Σπύρο Σουέρεφ αναφορικά με το πρόβλημα μεταφοράς της Δημοτικής Χορωδίας «San Giacomo» στη Φθιώτιδα για τη συμμετοχή της στο Φεστιβάλ της Ένωσης Επτανησίων Φθιώτιδας, που θα λάβει χώρα στη Λαμία:

«Αγαπητέ Σπύρο, αναφορικά με τα όσα αναφέρεις και ως Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Π. Κέρκυρας οφείλω να αναφέρω τα εξής:

Η Οποιαδήποτε συμμετοχή των Δημοτικών χορωδιών σε φεστιβάλ εγκρίνεται αποκλειστικά από το Δ.Σ. του Δ.Ο.Π.Α.Π. μετά από σχετικό αίτημα.

Όσον αφορά την Δημοτική χορωδία το αίτημα που καταθέσατε στον Δ.Ο.Π.Α.Π φέρει ημερομηνία σύνταξης 7-11-19 και ημερομηνία κατάθεσης στην υπηρεσία στις 12-11-19 (Αρ.πρωτ. 1377).

Ο Οργανισμός το διάστημα αυτό δεν μπορούσε να συνεδριάσει, αφενός διότι αναμενόταν η αλλαγή της Διοίκησης των μελών από τις Νέες δημοτικές αρχές και αφετέρου διότι η Υπηρεσία από τις 14-9-2019 λειτουργούσε ΧΩΡΙΣ Διευθυντή (αφού δεν είχε οριστεί από την λήξη της απόσπασης του προηγούμενου ο αντικαταστάτης του με απόφαση Δημάρχου).

Κατά συνέπεια δεν ήταν εφικτό να υλοποιηθεί καμία Διοικητική πράξη αφού εκ των πραγμάτων δεν υπήρχε αρμόδιος υπάλληλος να υπογράφει στην Υπηρεσία.

Η αντικατάσταση του Αναπληρωτή Διεύθυνσης έγινε την 12-11-19 (σχεδόν δυο μήνες μετά!) με απόφαση της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας.

Σημειώνω εδώ ότι όλο αυτό το διάστημα ο Οργανισμός ενημέρωνε την Νέα Δημοτική αρχή για την άμεση επίλυση του ζητήματος αφού συνέτρεχε σημαντικός λόγος δυσλειτουργίας.

Επίσης γνωρίζουμε ότι για την υλοποίηση μιας απόφασης (έστω και αν ξεκινούσαμε στις 13-11-19) που αφορά την μεταφορά εκτός Κερκύρας με την διαδικασία των αναθέσεων που ορίζεται από την σχετική Νομοθεσία χρειάζονται πάνω από 20 μέρες για την υπογραφή σύμβασης με τον Ανάδοχο (Πρόσκληση Δ.Σ, Πρακτικό, Διάθεση πίστωσης, Απόφαση Προέδρου για εκδήλωση ενδιαφέροντος, προσφορές από υποψήφιους αναδόχους, αξιολόγηση προσφορών, κατακύρωση, δικαιολογητικά, σύμβαση με τον ανάδοχο, και εννοείται χωρίς ενστάσεις).

Με βάση τα παραπάνω που ανέφερα εύλογα προκύπτουν κάποια ερωτήματα:

A)αλήθεια δεν είχατε καμία ενημέρωση από τον Δ.Ο.Π.Α.Π.;
Διότι όπως προκύπτει και από τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας καθημερινά ρωτούσατε τί θα γίνει και σας απαντούσαν ότι και εγώ.

Β) Από πού σας προκύπτει ότι αποφασίζει άλλο όργανο εκτός του Δ.Ο.Π.Α.Π. για την συμμετοχή της Χορωδίας;

Γ) Αφού όπως είπες δεν υπήρχε ανάδοχος για την μεταφορά, αλήθεια ποιο τουριστικό γραφείο είναι αυτό που ενημερώθηκες;

Δ) από πού προκύπτει ότι η Υπηρεσία απαντάει σε 5 μέρες;

Η αλήθεια είναι ακριβώς αυτή που ανέφερα Σπύρο.

Τέλος όσον αφορά το σχόλιο για Εισαγγελείς γνωρίζοντας πως όλα αυτά τα χρόνια με μεγάλο κόστος υπηρέτησα τον Οργανισμό θα σε παρακαλούσα να το στρέψεις σε αυτούς που τους αρμόζει.

Αυτή η φτηνοπολιτική τακτική με βρίσκει αντίθετο ιδεολογικά».