Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι αποφάσεις της Γ.Σ. του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας

Εργατικό Κέντρο
29 Nov 2019 / 14:33

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Εργατικό Κέντρο.

Την Συνέλευση απασχόλησαν τα θέματα του Ασφαλιστικού, της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης και οι τρέχουσες εξελίξεις στον κλάδο.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας που υπογράφεται από τη Διοίκηση:

«Μετά τις εισηγήσεις και τις τοποθετήσεις των μελών αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:
 
-Συμμετέχουμε  σε όλες τις κινητοποιήσεις του εργατικού, λαϊκού κινήματος  για να μην περάσει η αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης και να διεκδικήσουμε την επιστροφή των απωλειών που προκάλεσαν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι την τελευταία 30ετία. Πρώτο ραντεβού Σάββατο 10 το πρωί στην Ανουντσιάτα.
 
-Αποφασίστηκε η αποστολή πρόσκλησης για διαπραγμάτευση  προς την Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας, με σκοπό την υπογραφή τοπικής κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Το ίδιο θα πράξουν τα επιχειρησιακά σωματεία με προτάσεις για επιχειρησιακές συμβάσεις σε ενιαία γραμμή με το κλαδικό σωματείο. Επιπλέον το κλαδικό σωματείο θα στείλει προτάσεις και στα μεγάλα ξενοδοχεία που δεν είναι μέλη εργοδοτικών οργανώσεων.
Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης είναι να προβεί το σωματείο  σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να υποχρεωθεί η εργοδοσία να υπογράψει σύμβαση με  αύξηση μισθών και διεύρυνση δικαιωμάτων.
 
-Καταγγέλθηκε ομόφωνα η προκλητική ενέργεια της εταιρείας ΛΟΥΗΣ η οποία, προφανώς σε συνεννόηση με την διάδοχο επενδυτική εταιρεία BLACK STONE, κάλεσε  σήμερα συνάδελφους για να τους ανακοινώσει  τις απολύσεις τους, ακυρώνοντας στην πράξη την από 11/10/2019 εξώδικη δήλωση της,  με την οποία δεσμεύτηκε ότι θα επαναπροσλάβει  την νέα περίοδο όλους τους εργαζόμενους  και ταυτόχρονα να γράψει στα παλιά της τα παπούτσια τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα του Περιφερειακού και των Δημοτικών Συμβουλίων Κεντρικής και Νότιας Κέρκυρας.
Καλούμε τώρα την εταιρεία ΛΟΥΗΣ και την BLACK STONE, να μην τολμήσουν να υλοποιήσουν την απειλή τους καταγγέλλοντας συμβάσεις εργαζομένων, γιατί αυτό θα προκαλέσει τις εύλογες αντιδράσεις του εργατικού και λαικού κινήματος. Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί σε κάθε τόπο που δραστηριοποιούνται .
 
-Εκφράστηκε η αλληλεγγύη των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Κέρκυρας  με ψήφισμα συμπαράστασης στους απολυμένους συνδικαλιστές μεταλλωρύχους της Αλβανίας , οι οποίοι απολύθηκαν γιατί τόλμησαν να ιδρύσουν συνδικάτο».