Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πλημμύρες στον Αγ. Γεώργιο Αργυράδων στη Νότια Κέρκυρα

Δήμος Νότιας Κέρκυρας
03 Δεκεμβρίου 2019 / 11:01

AΡΓΥΡΑΔΕΣ (ΝΟΤΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ). Πλημμύρες προκάλεσε η χθεσινή βροχή την περιοχή του Άγίου Γεωργίου Αργυράδων, με αποτέλεσμα να έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής αρκετές ζημίες.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νότιας Κέρκυρας Γιάννης Καββαδίας δήλωσε  στο enimerosi.com, πως οι έντονες βροχοπτώσεις είχαν ως αποτέλεσμα  πλημμύρες κατοικιών και πτώσεις τοιχίων.

Έχουν γίνει ήδη παρεμβάσεις στη περιοχή τόσο από συνεργεία του Δήμου, όσο και από ιδιώτες με τις εργασίες να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Εκτεταμένες ζημιές επίσης  έχουν παρουσιαστεί και σε άλλες περιοχές του Δήμου Νότιας Κέρκυρας όπως στου Μπούκαρη, στον Άγιο Δημήτριο και τον Πετριτή.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νότιας Κέρκυρας Γιάννης Καββαδίας δήλωσε πως το φαινόμενο αυτό οφείλεται στις έντονες βροχοπτώσεις και στις κακοτεχνίες έργων που έχουν κατασκευαστεί τα προηγούμενα χρόνια.

Επίσης, ανέφερε πως έχουν γίνει ήδη προσπάθειες αποκατάστασης των ζημιών και ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας βρίσκεται εν αναμονή των χρηματοδοτήσεων για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων που συνέβησαν το τελευταίο διάστημα.