Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Καμπάνες» στον Οδυσσέα για τα γεγονότα με τον Αστέρα

Τοπικά πρωταθλήματα
04 Δεκεμβρίου 2019 / 17:16
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Φέτος τα «όργανα» για τους διαιτητές άρχισαν πολύ νωρίς και ήδη οι καταγγελίες και τα παράπονα κάθε αγωνιστική είναι πάρα πολλά.

Όπως πάντα κάποια δικαιολογημένα, κάποια αδικαιολόγητα, αλλά δεν παύουν να υφίστανται και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό. Στο σύνολο σχεδόν των διαιτητών, δε θα λέγαμε ότι υπάρχει εσκεμμένο λάθος σε βάρος κάποιας ομάδας, αλλά πάντα υπάρχει η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Η ποιότητα των διαιτητών της Κέρκυρας, έχει πέσει αρκετά τα τελευταία χρόνια, αλλά αυτό δε δικαιολογεί τις δεκάδες διαμαρτυρίες που έχουν ήδη γίνει στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΚ μετά από δυο μήνες.
Ίσως πρέπει να αντιληφθούν κυρίως οι ενδιαφερόμενες ομάδες, ότι αυτούς τους διαιτητές έχουν, με αυτούς παίζουν και μπορεί να κάνουν λάθη, αλλά σχεδόν στο σύνολό τους είναι ανθρώπινα και αν φταίει κάτι, είναι η μέτρια εκπαίδευσή τους και για κάποιους η άγνοια κανονισμών, αλλά η ΕΠΣ αναγκαστικά τους ορίζει μη έχοντας άλλες επιλογές.
Την προηγούμενη αγωνιστική στο παιχνίδι Οδυσσέα –Αστέρα Πετριτή έγιναν κάποια γεγονότα με τη διαιτησία, με πολλά παράπονα από τους γηπεδούχους και με διαιτητή και παρατηρητή να σημειώνουν αρκετά επιβαρυντικά στοιχεία στο φύλλο αγώνα. Αποτέλεσμα ήταν η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΣΚ να τιμωρήσει την ομάδα με αποκλεισμό της έδρας της για μία αγωνιστική, με αποτέλεσμα την ερχόμενη Κυριακή 8/12 με αντίπαλο τον Νέο 2017, να αγωνιστεί σε ουδέτερο γήπεδο.
Οι τιμωρίες για την ομάδα των Αυλιωτών, που δεν έχει δώσει δικαιώματα στο παρελθόν, είναι 200€ πρόστιμο, τέσσερις αγωνιστικές στον τερματοφύλακα Θ. Μουζακίτη και 40€ πρόστιμο και δυο μήνες απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους, στο μέλος του Δ.Σ., Ε. Μουζακίτη.
Η αιτία για όλα αυτά είναι η διαιτησία, που δείχνει σημάδια αποσύνθεσης, χωρίς παρατηρητές σε αγώνες και χωρίς την απαραίτητη εμπιστοσύνη από τις ομάδες. Και ακόμη δεν τελείωσε ο πρώτος γύρος, έπεται συνέχεια ακόμα δυσκολότερη για όλους. Μακάρι οι ομάδες έστω και αν αδικηθούν σε κάποιο παιχνίδι, να το αγνοήσουν και να κοιτάξουν το επόμενο γιατί δεν μπορεί να αλλάξει κάτι αυτή τη στιγμή.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια