Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κοντογιάννης: Μπορεί την άνοδο ο Ιόνιος

Μπάσκετ
05 Δεκεμβρίου 2019 / 19:16
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Παναγιώτης Κοντογιάννης, είναι ένας προπονητής εκτός Κέρκυρας που είχε πολλές φορές το τιμόνι του Φαίακα,

αφού πέραν της τελευταίας του παρουσίας τις δυο προηγούμενες περιόδους, όπου ανέβασε την ομάδα στη Β Εθνική, ήταν κόουτς και το 1987 όταν έπαιζε και πάλι στην τότε Β΄ Εθνική, σήμερα Α2. Ένας καταξιωμένος προπονητής στον χώρο του μπάσκετ που φέτος ανέλαβε τον Ιόνιο στην Α ΕΣΚΑΒΔΕ και προκάλεσε απορίες αφού θα μπορούσε να είναι σε οποιαδήποτε ομάδα εθνικών κατηγοριών.
Σε τηλεοπτική του συνέντευξη το βράδυ της Τετάρτης 4/12 είπε τα πράγματα με το όνομά τους λύνοντας και την απορία όλων το πώς αποφάσισε να αναλάβει τον Ιόνιο. Αρχικά τόνισε ότι είχε αποφασίσει να μείνει για πάντα στην Κέρκυρα στην οποία έρχεται για διακοπές κάθε χρόνο τα τελευταία 30 χρόνια, άρα δεν είναι εδώ για τον Ιόνιο, την ομάδα η οποία είναι πρώτη στην Α ΕΣΚΑΒΔΕ, έχοντας τεράστια βοήθεια από τρεις καταξιωμένους Κερκυραίους παίκτες που έπαιξαν πέρυσι στη Β΄ Εθνική με τον Φαίακα και ανεβάζουν το επίπεδο. Όπως είπε ο Π. Κοντογιάννης, η γνωριμία και η φιλία του με τον κ. Αρακλειώτη και η συζήτηση να φτιάξουν μια ομάδα που να πάει πιο ψηλά, ήταν αιτία να βρεθεί στο τιμόνι της ομάδας, χωρίς να έχει μπει σαν φετινός στόχος η άνοδος. Από κει και πέρα, αυτή τη στιγμή μόνο ο Ιόνιος μπορεί να πάει ψηλά το κερκυραϊκό μπάσκετ, αφού ο Φαίακας δεν μπορεί να παραμείνει στη Γ΄ Εθνική.
Για την ομάδα του Φαίακα, την οποία ανέβασε στη Β΄ Εθνική και υποβιβάστηκε για έναν βαθμό, τόνισε ότι έγιναν λάθη από όλους, βάζοντας τον εαυτό του πρώτο και τονίζοντας ότι η Κέρκυρα είναι μια περιοχή πολύ ακριβή, αφού οι μετακινήσεις στοιχίζουν, ενώ και οι παίκτες που έρχονται πρέπει να πάρουν πολύ περισσότερα χρήματα από τη Θεσσαλονίκη, όπου εκεί μια ομάδα μπορεί να λειτουργήσει με 15-20 χιλιάδες ευρώ, στην Κέρκυρα χρειάζονται 60.000€ και αν δεν υπάρχει επενδυτής να βάλει χρήματα, το άθλημα δεν μπορεί να βρεθεί σε υψηλότερες κατηγορίες.
Η διάλυση ουσιαστικά του Φαίακα, έχει δημιουργήσει, όπως είπε, και άλλες ομάδες (ΓΕΚ, Λέοντες), με αποτέλεσμα η Κέρκυρα να έχει πλέον οχτώ ομάδες στη Γ κατηγορία της ΕΣΚΑΒΔΕ και καλό είναι να υπάρχουν πολλές ομάδες, αλλά να αναπτύσσονται και ακαδημίες. Όσο για την προσπάθεια του Ιόνιου, τόνισε ότι αν δεν καταφέρει φέτος να ανέβει, που δεν είναι ο μεγάλος στόχος, την επόμενη χρονιά θα το κάνει εύκολα, αφού η Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ είναι εύκολη κατηγορία, ενώ και με άνοδο στη Γ΄ Εθνική, θα επιμείνει σε Κερκυραίους παίκτες με το πολύ μια προσθήκη «ξένου», στη θέση πέντε.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια