Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για την Αλβανία από τους Προσκόπους

Πρόσκοποι
07 Δεκεμβρίου 2019 / 16:18

Όπως είπε κάποτε και ο ιδρυτής των προσκόπων, Baden Powell, «Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να προσπαθήσεις να γεμίζεις με ευτυχία τις ζωές των άλλων»

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους της Αλβανίας συγκέντρωσαν οι πρόσκοποι της Κέρκυρας, το απόγευμα του Σαββάτου 7 Δεκεμβρίου, στο Φαληράκι.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η οποία απηύθυνε τη σχετική πρόσκληση, με όλα τα συστήματα των  προσκόπων να δείχνουν μεγάλη ανταπόκριση.

Παρά το γεγονός ότι η πρόσκληση πραγματοποιήθηκε μόλις την περασμένη Τρίτη, οι Πρόσκοποι ακολουθώντας τη διεθνή ρήση που τους χαρακτηρίζει "έσω έτοιμος", έδειξαν τα αντανακλαστικά τους δρώντας άμεσα.



Ο Περιφερειακός Έφορος των Προσκόπων της Κέρκυρας, Κώστας Καραμπάτσος, μιλώντας στο enimerosi.com υπογράμμισε:

«Το κύριο μέλημα των προσκόπων, πέρα από τη συγκέντρωση τροφίμων πρώτης ανάγκης, είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών.

Η υπόσχεση του Πρόσκοπου λέει ότι βοηθάμε κάθε άνθρωπο, σε κάθε περίσταση, οπότε ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνουμε την υπόσχεση μας πράξη.

Μάλιστα το γεγονός ότι  η δράση  έγινε σε ένα γιορτινό περιβάλλον, ευαισθητοποίησε ακόμα περισσότερο τα παιδιά, καθώς πέρα από τι στολισμό του περιβάλλοντος χώρου τα παιδιά είχαν και τη ευκαιρία να στηρίξουν τους σεισμόπληκτους της Αλβανίας».



Οι δράσεις των προσκόπων συνεχίζονται, καθώς την Κυριακή τα ενήλικα στελέχη θα βοηθήσουν στη συσκευασία και αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης, που έχει πραγματοποιήσει η ΕΡΑ Κέρκυρας.

Όπως είπε κάποτε και ο ιδρυτής των προσκόπων, Baden Powell, «Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να προσπαθήσεις να γεμίζεις με ευτυχία τις ζωές των άλλων».

ρεπορτάζ:  Βαγγέλης Καποδίστριας