Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γαλιατσάτος σε Κράτσα: «Θα χρηματοδοτήσει η Π.Ι.Ν. τη μεταφορά των απορριμμάτων;»

Γαλιατσάτος Θεόδωρος
12 Δεκεμβρίου 2019 / 11:18

Μια σειρά από απαντήσεις ζητά ο επικεφαλής της «ΑΝ.Α.Σ.Α.» και πρώην Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων από την Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου για το θέμα της μεταφοράς των απορριμμάτων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ερώτηση στην Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου κατέθεσε ο επικεφαλής της «ΑΝ.Α.Σ.Α.» και πρώην Περιφερειάρχης, Θεόδωρος Γαλιατσάτος εν όψει του αυριανού (13/12) Περιφερειακού Συμβουλίου, με θέμα τη χρηματοδότηση από πλευράς Π.Ι.Ν. της μεταφοράς των απορριμμάτων εκτός Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα, ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος ζητά να μάθει από την Περιφερειάρχη ποιες είναι οι υποσχέσεις χρηματοδότησης που έχει δώσει για τη μεταφορά των κερκυραϊκών απορριμμάτων το επόμενο διάστημα, ποια έργα και δράσεις που έχουν ήδη προγραμματιστεί από την Π.Ι.Ν. θ' ακυρωθούν προκειμένου να καλυφθεί το όποιο κόστος της εν λόγω χρηματοδότησης μεταφοράς, γιατί δεν υπήρξε πίστωση στον προσφάτως ψηφισμένο προϋπολογισμό της Π.Ι.Ν. για τη χρηματοδότηση αυτή, αν έχει η Π.Ι.Ν. αρμοδιότητα μεταφοράς πόρων της για έναν τέτοιο σκοπό και τέλος αν θα συμβεί κάτι ανάλογο και στην περίπτωση των απορριμμάτων της Ζακύνθου.

Αναλυτικά η ερώτηση της «ΑΝ.Α.Σ.Α.» και του πρώην Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θεόδωρου Γαλιατσάτου προς την Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου έχει ως εξής:

«Προς κ. Περιφερειάρχη

Αμέσως μετά την δημοσιοποίηση της πρόθεσης της κυβέρνησης να επιτρέψει την μεταφορά απορριμμάτων της διαχειριστικής ενότητας Κέρκυρας στην Κοζάνη, προέκυψε εύλογα το ερώτημα πώς θα καλυφθεί το κατά τεκμήριο μεγάλο κόστος μεταφοράς.

Από περισσότερες από μία πλευρές, δημοσιογραφικές αλλά και πολιτικών προσώπων, αναφέρθηκε η ΠΙΝ ως χρηματοδότης για την κάλυψη του κόστους αυτού. Μάλιστα, αυτό ανέφερε σε δημόσια δήλωση της η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, με ταυτόχρονες ευχαριστίες προς το πρόσωπο σας.

Επερωτάσθε:

1.      Τι ακριβώς έχετε υποσχεθεί εκ μέρους της ΠΙΝ;

2.      Σε περίπτωση που είναι αληθή όσα έχουν δημοσιοποιηθεί για τις προθέσεις σας, ποια έργα και δράσεις της ΠΕ Κέρκυρας θα ακυρώσετε από όσα είναι εγγεγραμμένα στον προϋπολογισμό του 2020, ώστε να πληρωθεί η μεταφορά;

3.      Γιατί δεν εγγράψατε ανάλογη πίστωση στον προϋπολογισμό που μόλις πριν λίγες ημέρες εισηγηθήκατε και ψηφίσατε;

4.      Ποια είναι η αρμοδιότητα της ΠΙΝ που επιτρέπει μια τέτοια μετακίνηση πόρων από τα έσοδα της;

5.      Ισχύουν τα ίδια και στην περίπτωση της Ζακύνθου;»