Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυλωνίτης σε Αυγενάκη: Τριτοκοσμική η εικόνα των αθλητικών υποδομών στην Κέρκυρα

Υφυπουργός Αθλητισμού
17 Δεκεμβρίου 2019 / 16:11

ΑΘΗΝΑ. Θεσμική συνάντηση για ζητήματα αρμοδιότητας του Υφυπουργείου Αθλητισμού που αφορούν στην Κέρκυρα, είχε ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης με τον Υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη.

Σχετικά με τη συνάντηση ο βουλευτής ενημερώνει «Η συνάντηση έγινε μετά από ευγενική ανταπόκριση του κ. Υφυπουργού σε σχετικό υποβληθέν αίτημα του βουλευτή.  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο βουλευτής περιέγραψε στον κ. Υφυπουργό  την απαράδεκτη και εν πολλοίς τριτοκοσμική εικόνα των αθλητικών υποδομών της Κέρκυρας, αλλά και των σημαντικών ελλείψεων.

Το σημαντικό είναι ότι ο κ. Αυγενάκης γνώριζε σε μεγάλο  βαθμό το όλο πρόβλημα και αποδέχτηκε την πρόσκληση του βουλευτή να επισκεφτεί την Κέρκυρα και τους Παξούς για να το διαπιστώσει ιδίοις όμμασι. 

Κατά τη συζήτηση ο βουλευτής έθεσε στον κ. Υφυπουργό  τα παρακάτω αιτήματα της τοπικής κοινωνίας για τις αθλητικές υποδομές του νησιού. Πλέον συγκεκριμένα ανέφερε:

1) Την αναβάθμιση όλων των εγκαταστάσεων του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου,τόσο του Κλειστού, όσο και του Γηπέδου ποδοσφαίρου και του στίβου. Επεσήμανε ειδικά, την περίπτωση της πιθανότητας προβλήματοςστη στατικότητα της εξέδρας των φιλάθλων

2)  Τη στήριξη  του Υπουργείου για την κατασκευήτων δύο (2) κλειστών γυμναστηρίων σε Βορρά και Νότο που υπάγονται ήδη, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

3)  Τη θετική του παρέμβαση στην ένταξη έργων στο  πρόγραμμα  «Φιλόδημος» (Ι και ΙΙ)  από πλευράς των δήμων.  Ειδικά, στο σημείο αυτό αναφέρθηκαν τα αιτήματα των δήμων:
α) του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας σχετικά με το Εθνικό αθλητικό κέντρο (αποκατάσταση παρκέ βοηθητικού προπονητηρίου, στεγάστρων  για στίβο και μπάσκετ),  εργασίες βελτίωσης του Ναυσιθόειου, των γηπέδων Κορακιάνας, Κοντοκαλίου και την περίπτωση προμήθειας στο  δήμο ενός compact προπονητηρίου. Δεν παρέλειψε, ο βουλευτής να αναφέρει την κατασκευή κλειστού προπονητηρίου στην περιοχήΠλάντραφος σε οικοπεδική έκταση του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου που αποτελεί πάγιο αίτημα της αθλητικής κοινότητας,
β) του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας σχετικά με παρέμβαση για κατασκευή υπόβασης ταρτάν στο δημοτικό Στάδιο στην Αχαράβη και τις αναγκαίες παρεμβάσεις στις γηπεδικές εγκαταστάσεις στην Κασσιόπη, Καρουσάδες, Αυλιώτες , Αχαράβη  και Νυμφές και
γ) του Δήμου Νότιας Κέρκυρας σχετικά με την κατασκευή ταρτάν στο δημοτικό στάδιο Λευκίμμης και στα έργα βελτίωσης του δημοτικού σταδίου Πετριτή. Στο σημείο αυτό, ο κ. Υφυπουργός τόνισε την υποχρέωση των δημοτικών αρχών να υποβάλλουν τις προτάσεις τους  μέχρι το ποσό των 600.000 ευρώ μέχρι την 31-12-2019 για ένταξη στο παραπάνω πρόγραμμα «Φιλόδημος» δεδομένου ότι, το Υπουργείο δεν έχει τη δυνατότητα απευθείας χρηματικής ενίσχυσης των δήμων.

4) Ζητήθηκε η συνδρομή του Υφυπουργού έτσι ώστε να  επισπευστεί  από  τον αρμόδιο Υφυπουργό των Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο,η θεσμοθέτηση της παραχώρησης του παραλιακού μετώπου προς το Δήμο της Κεντρικής Κέρκυρας και ειδικά προς τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Κέρκυρας δεδομένου ότι με τον τρόπο αυτό, θα  διευθετηθεί ένα πάγιο αίτημα  του ομίλου και η πηγή εσόδων του. 

5) Τέλος, ζήτησε από τον κ. Υφυπουργό την οικονομική ενίσχυση της Ομοσπονδίας Κρίκετ.

Ο κ. Αυγενάκης εξήγησε στον κ. Αυλωνίτη τις δυνατότητες και τα εργαλεία επίσπευσης της χρηματοδότησης αθλητικών έργων στην Κέρκυρα με την κατάθεση σχετικών τεχνικών δελτίων που μπορούν να υποβληθούν έως και το τέλος, του χρόνου στο σχετικό λογαριασμό του προγράμματος «Φιλόδημος», όπως πιο πάνω εμφαντικά αναφέρεται, καθώς και στον προϋπολογισμό δαπανών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε μια προσπάθεια κινητοποίησης των Δημάρχων του νησιού προς την αξιοποίηση σχετικών πόρων.