Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος: «Ερημίτης αναλώσιμος»

Ερημίτης
19 Δεκεμβρίου 2019 / 09:50

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ενημέρωση για την απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, που αφορά μελέτη για την επένδυση στον Ερημίτη, ζητά αρμοδίως ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας.

Παράλληλα το ΔΣ του Συλλόγου, ζητά να μάθει πώς ενημερώθηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης για την απόφαση, πριν αυτή καθαρογραφεί. 

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας

Προς κάθε αρμόδιο αυτοδιοικητικό παράγοντα του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας.
 
Με αφορμή την συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, με μοναδικό θέμα την έγκριση της υψομετρικής μελέτης των οδών που κατέθεσε η εταιρεία, NCH Capital, αλλά και την εξαιρετική ταχύτητα με την οποία ενημερώθηκε ο κ. Υπουργός, προκύπτουν ορισμένα  ερωτήματα και παρακαλούμε τον κ. Πρόεδρο της Επιτροπής ή άλλον εκ του νόμου αρμόδιο του Δήμου,  να απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα :
 
Έλαβε ή δεν έλαβε η Επιτροπή απόφαση  για την έγκριση της μελέτης;
 
Αν έλαβε θετική απόφαση, πώς είναι δυνατόν να το πληροφορείται άμεσα ο αρμόδιος υπουργός, πριν ακόμη καθαρογραφεί. ;
 
Αν δεν έλαβε απόφαση, τότε γιατί ο κ. Πρόεδρος της Επιτροπής  δεν διαψεύδει τον κ. Υπουργό, ο οποίος πανηγυρίζει εκθέτοντας την Επιτροπή και τον Δήμο;
 
Ως Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας  επιμένοντας στην ανάγκη προστασίας του Ερημίτη,  υπερασπιζόμαστε θεμελιώδεις αρχές μας, αποκρούοντας την  λογική της θυσίας της Κέρκυρας στον βωμό κεντρικών ταμιακών προτεραιοτήτων  και υπηρετώντας το δημόσιο χαρακτήρα του μοναδικού εναπομείναντος οικοσυστήματος της Βόρειας Κέρκυρας.