Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Ήρθαν οι Καλικάντζαροι»: Αφήγηση Παραμυθιού από το Β. Συμπόνη στο «Πλους»

καλικάντζαροι
19 Δεκεμβρίου 2019 / 13:08
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Παραμύθια για τους σκανταλιάρηδες Καλικαντζάρους! Όλο το χρόνο κρύβονται στη βαθιά

στη γη και πριονίζουν το δέντρο που τη κρατά! Επειδή όμως είναι φοβητσιάρηδες και φοβούνται μην τους πέσει το δέντρο στο κεφάλι, ξαναβγαίνουν στην επιφάνεια της γης τούτες τις μέρες, πριν την παραμονή των Χριστουγέννων, και για δώδεκα ημέρες, μέχρι των αγιασμό των νερών, γίνονται ο φόβος και ο τρόμος!
Εμείς όμως, που ξέρουμε από παραμύθια, δε τους φοβόμαστε. Μπορεί να είναι κατεργάρηδες, σκανταλιάρηδες, πειραχτήρια, άτακτοι, φωνακλάδες, που τρέχουν γύρω-γύρω, αλλά τους αρέσουν τα παιχνίδια και τα παραμύθια. Ξέρουμε που κρύβονται και δε θα τους αφήσουμε σε ησυχία. θα τους ξετρυπώσουμε έναν-έναν, από το μύλο, τα γεφύρια, τα τρίστρατα και τα μονοπάτια, τις σοφίτες και τις σκοτεινιές.  
Και μόλις περάσει το δωδεκαήμερο, θα ξαναχωθούν στη γη και θα βρουν το δέντρο που την κρατά, ακέραιο. Τότε, θα ξαναπιάσουν το πριόνι, μέχρι να έρθει πάλι η παραμονή των Χριστουγέννων του επόμενου έτους, για να τους πειράξουμε με τα παραμύθια μας!
Η αφήγηση απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, με όρεξη και αγάπη για γέλιο, φαντασία και καλή χαρά!  
Σάββατο 21/12 στις 12:00, στο café του Βιβλιοπωλείου «Πλους»

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.