Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λα.Συ. Νότιας Κέρκυρας: Εξευτελιστικό το ποσό του τεχνικού προγράμματος

Νότια Κέρκυρα
20 Δεκεμβρίου 2019 / 14:52

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για το τεχνικό πρόγραμμα ποσού 366.000 ευρώ συζήτησε και ψήφισε πρόσφατα το δημοτικό συμβούλιο Νότιας Κέρκυρας.

Ακολουθεί ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Νότου
Τη Δευτέρα 16 Δεκέμβρη συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νότιας Κέρκυρας. Το σημαντικότερο, μεταξύ άλλων, θέμα ήταν το τεχνικό πρόγραμμα για το 2020. Δηλαδή τα έργα και οι παρεμβάσεις του Δήμου για να βελτιώσουν κάπως την κατάσταση, σε μια περιοχή πλήρως εγκαταλειμμένη.
Από πού να αρχίσεις και που να τελειώσεις:
Δημοτικοί δρόμοι, αγροτική οδοποιία, αντιπλημμυρική κ αντιπυρική προστασία, αποχετευτικό, ύδρευση, αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις και βέβαια η κατάσταση στον τομέα της υγείας, τα σχολεία, βρεφονηπιακοί, παιδικές χαρές και πολλά άλλα.

Παραβρέθηκαν αρχικά και πολλοί πρόεδροι και κοινοτικοί σύμβουλοι, περιμένοντας η ελπίζοντας ότι κάτι καλό θα γίνει και στο χωριό τους. Βλέποντας τους ο δήμαρχος και το επιτελείο του θα ένιωθαν αμήχανα.
Τι να τους παρουσιάσει; Ένα τεχνικό πρόγραμμα 366.000; Τεχνικό πρόγραμμα Δήμου ή Κοινότητας ήταν; Στην αμηχανία τους για να φαίνονται πολλά επισυνάψαν μαζί με το τεχνικό πρόγραμμα και αυτό του τελευταίου 4μηνου του 2019.
Λες και ο λαός δεν θα φορολογηθεί για το 2020, για να δικαιούται νέα χρηματοδότηση για έργα που υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις. Στα 54,26 δις θα φτάσει ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2020, κυρίως από φόρους του λαού.
Όταν συζητούσαμε το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του τρίτου 4μηνου (Σεπτ. - Δεκ. 2019), ο κ. Δήμαρχος μας είχε πει ότι το "όραμα του" θα φανεί με τον νέο προϋπολογισμό και το νέο τεχνικό πρόγραμμα. Η κυβέρνηση της ΝΔ φρόντισε να τον ξυπνήσει από το Όραμα του και να τον προσγειώσει, όπως θα "προσγειώσει" και όσους ελπίζουν σε μια πιο φιλολαϊκή πολιτική.

Θα έρθει και ο προϋπολογισμός του Δήμου σε λίγες μέρες. Δεν περιμένουμε τίποτα καλύτερο από πέρυσι, αφού τα κονδύλια έχουν πλέον κλειδώσει (περίπου ίδια με πέρυσί επί ΣΥΡΙΖΑ) και ας έχουμε "ανάπτυξη". Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει από εκεί που έμεινε η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ. Φορολογεί ληστρικά το λαό και φοροαπαλάσσει το κεφάλαιο. Υποχρηματοδοτεί την ΤΑ (62% κάτω σε σχέση με το 2010), καθώς και όλους τους κοινωνικούς τομείς (Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια κλπ)
Αλλά και αυτήν την φτώχεια και μιζέρια του ποσού για το τεχνικό πρόγραμμα, η δημόσια αρχή φρόντισε να την μοιράσει σε έργα πρώτης - άμεσης προτεραιότητας. Από τα 366.000, τα 165.000 για αναπλάσεις. Τίποτα για αντιπλημμυρικής, τίποτα για αντιπυρικές, τίποτα για παιδική μέριμνα, τίποτα για αγροτική οδοποιία (τα περσινά)

Οι άλλες παρατάξεις έκαναν κριτική στο δήμαρχο γιατί " δε ζήτησε τεχνικά προγράμματα από όλες τις κοινότητες " αλλά επιλεκτικά. Βεβαίως έπρεπε να ζητήσει από όλες. Αλλά το κύριο ζήτημα ήταν αλλού. Τι θα τα έκανε τα τεχνικά προγράμματα; Κορνίζα η αρχείο; Τσικουδιά όλοι για το εξευτελιστικό ποσό. Αυτό που δείχνει την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.
Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει τον κυβερνητικό εμπαιγμό και προτείνει να διεκδικήσουμε χρηματοδότηση με κριτήριο τις στοιχειώδεις ανάγκες. Ζήτησε και από τους άλλους να καταγγείλουν, μάταια όμως. Ζήτησε αντί για έργα βιτρίνας για τα 165.000 να πάνε σε αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα. Δεν έγινε δεκτό, εκτός από έναν δημοτικό σύμβουλο της δημοτικής αρχής. Ζήτησε ενημέρωση του λαού- Αγώνα - Διεκδίκηση!
Απαιτούμε! Δεν επαιτούμε!