Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην τελευταία του κατοικία ο π. Γεώργιος Μεταλληνός

Πλατυτέρα
22 Δεκεμβρίου 2019 / 12:20

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πλήθος πιστών και αγαπημένων προσώπων συνόδεψε στην τελευταία του κατοικία στην Ι. Μ Πλατυτέρας Κέρκυρας, τον μακαριστό Πρωτοπρεσβύτερο και Ακαδημαϊκό Γεώργιο Μεταλληνό.

Ο μακαριστός εκοιμήθη την Πέμπτη, αφήνοντας πίσω ένα σπουδαίο συγγραφικό (και όχι μονο) έργο. 
Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε χθες στον Ιερό Ναό Αγίου Θωμά Αμπελοκήπων. Προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συμπαραστατούμενος από Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Ο Παπα- Γιώργης, όπως του άρεσε να τον προσφωνούν, ήταν Καθηγητής στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Γεννήθηκε στην Κέρκυρα στις 11 Μαρτίου 1940. Διάκονος χειροτονήθηκε στην Γερμανία την 16η Μαΐου 1971 και Πρεσβύτερος την 23η Μαΐου του ιδίου έτους, υπό του Μητροπολίτου Γερμανίας κυρού Ιακώβου.





Σπούδασε στη Φιλοσοφική και τη Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αναγορεύθηκε διδάκτορας Θεολογίας στην Αθήνα και Φιλοσοφίας και Ιστορίας στην Κολωνία της Γερμανίας.

Υπήρξε μέλος πολλών Επιστημονικών Συλλόγων και εκπροσώπησε την Εκκλησία της Ελλάδος και της Κύπρου σε Συνέδρια, ενώ από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως ένας εκ των συγχρόνων σπουδαιότερων θεολόγων. Διακρίθηκε από τον παγκόσμιο επιστημονικό κόσμο για την σοφία, την κατάρτισή του και το περισπούδαστο έργο του, αλλά και την πιστότητά του προς την Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας.