Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αλεύχιμον: Δεν έχουμε δει συνεργεία ελέγχων στον ΧΥΤΑ

ΧΥΤΑ Λευκίμμης
19 Ιουλίου 2016 / 12:12

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για την αποκατάσταση της κλονισμένης από χρόνια εμπιστοσύνης, ο Περιφερειάρχης σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των κατοίκων της Λευκίμμης κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κρίσης απορριμμάτων, είχε δεσμευτεί ότι

θα προχωρήσει σε τεχνικό έλεγχο όλων των ενστάσεων που περιλαμβάνονται στο υπόμνημα της Επιτροπής Αγώνα και μάλιστα παρουσία των αντιπροσώπων των κατοίκων. Είχε ανακοινώσει ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα διενεργηθούν γεωτρήσεις στο οικόπεδο, όπου η εγκατάσταση του ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας, προκειμένου να υπάρξουν αξιόπιστα αποτέλεσμα που θα επιβεβαιώνουν ή όχι την συσχέτιση με τον υδροφόρο ορίζοντα στην περιοχή. Η συνάντηση είχε γίνει στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στις 29 Ιουνίου με τους εκπροσώπους της Επιτροπής Αγώνα κατά του ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας και του Συλλόγου Αλεύχιμον, ενώ συμμετείχαν επίσης αιρετοί του Δήμου Κέρκυρας και υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της ΠΙΝ. 


Με αφορμή τις δηλώσεις Γαλιατσάτου τη Δευτέρα σχετικά με τον έλεγχο που έχει ήδη ξεκινήσει, το enimerosi.com απευθύνθηκε, αμέσως μετά την συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη, στην πρόεδρο του Συλλόγου Αλεύχιμον Μαρία Κοντομάρη, η οποία δήλωσε ότι ουδέποτε έλαβε ειδοποίηση για τέτοιου είδους ελέγχους: «Δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μας να εργάζεται κάποιο συνεργείο της Περιφέρειας στα Μεσοράχια. Όπως δηλώσαμε και στον Περιφερειάρχη, οποιοσδήποτε επιθυμεί να ελέγξει τις 13 παρατηρήσεις του Υπομνήματος της Επιτροπής Πολιτών, είναι ελεύθερος να το κάνει. Εμείς δεν έχουμε αμφιβολίες για την εγκυρότητά του. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχουμε παρατηρήσει κίνηση στην περιοχή του ΧΥΤΑ Λευκίμμης, ούτε έχουμε λάβει κάποια ειδοποίηση».