Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέος οφθαλμίατρος & νέος παιδίατρος στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας

Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας
23 Δεκεμβρίου 2019 / 12:57

Ανακοίνωση από την διοίκηση του Γ.Ν.Κ. που αφορά στην πρόσληψη δύο επικουρικών ιατρών, ενός οφθαλμίατρου και μίας παιδιάτρου. Στο +25% οι ειδικευμένοι γιατροί στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας σε σχέση με το 2016

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Την πρόσληψη δύο επικουρικών ιατρών ανακοίνωσε η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου της Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν οφθαλμίατρο και μία παιδίατρο.

Οι δύο αυτές προσλήψεις ανεβάζουν στους 100 τους ειδικευμένους γιατρούς που στελεχώνουν το Γ.Ν.Κ. αυτή την περίοδο, αριθμός αυξημένος κατά 25% σε σχέση με την 1/1/2016, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε η διοίκηση του ιδρύματος.

Αναλυτικά:

«Η διοίκηση του νοσοκομείου αντιλαμβανόμενη το πρόβλημα της μεγάλης αναμονής για εξέταση στα εξωτερικά ιατρεία της οφθαλμολογικής κλινικής (η μεγαλύτερη που έχει το νοσοκομείο) προχώρησε προ διμήνου σε αίτημα στην 6η υγειονομική περιφέρεια για πρόσληψη ακόμα ενός ειδικευμένου οφθαλμιάτρου με σκοπό την αύξηση των ημερών εξέτασης στα εξωτερικά ιατρεία και τη μείωση της αναμονής.

Έτσι σήμερα βρισκόμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε την πρόσληψη του νέου ιατρού της κλινικής. Είναι η δεύτερη νέα θέση επικουρικού ιατρού που ανοίγει την τελευταία 3ετία στο οφθαλμολογικό τμήμα. Με τη πρόσληψη αυτή στο τμήμα υπηρετούν πλέον 4 ειδικευμένοι ιατροί, που είναι και ο μεγαλύτερος ιατρός υπηρετούντων από συστάσεως της συγκεκριμένης κλινικής.

Τις επόμενες ημέρες, έως το τέλος του έτους, αναμένεται να παρουσιαστεί για ανάληψη υπηρεσίας και η πρόσληψη ακόμα μίας επικουρικής ιατρού παιδιάτρου.

Με την πρόσληψη αυτή και οι υπηρετούντες ειδικευμένοι παιδίατροι θα ανέρθουν σε 6, στελέχωση δηλαδή που είναι η μεγαλύτερη που είχε ποτέ και το συγκεκριμένο τμήμα. Η αλλαγή αυτή στην στελέχωση είναι ιδιαίτερα σημαντική, ειδικά όταν όλοι θυμηθούν την προ 4ετίας κατάσταση της παιδιατρικής κλινικής, όταν τότε είχαν απομείνει να υπηρετούν μόνο 2 ειδικευμένοι παιδίατροι και τις μεγάλες κινητοποιήσεις της τοπικής κοινωνίας που έγιναν για να αποφευχθεί το κλείσιμο της κλινικής. 

Με τις σημερινές προσλήψεις το σύνολο των ειδικευμένων ιατρών που υπηρετούν στο νοσοκομείο ανέρχεται σε 100, δηλαδή υπάρχει αύξηση 25% σε σχέση με την 1/1/2016, ενώ έχουν ζητηθεί ακόμα 3 θέσεις- επαναπροσλήψεις επικουρικών ιατρών που αναμένεται να εγκριθούν έως το τέλος του έτους».