Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι εννέα στρατηγικοί στόχοι του Ε.Ο.Τ. για το 2020

Ε.Ο.Τ.
26 Δεκεμβρίου 2019 / 10:12

Οι εννέα βασικοί άξονες, στους οποίους θα κινηθεί η στρατηγική του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού για το 2020, όπως αυτοί αποφασίστηκαν από το Δ.Σ. του Οργανισμού

ΑΘΗΝΑ.  Το διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΤ ενέκρινε τους 9 στρατηγικούς στόχους του Οργανισμού για το 2020.

Οι στρατηγικοί στόχοι του ΕΟΤ έχουν ως εξής:

1.Η προώθηση και προβολή του ελληνικού τουρισμού, εγχώρια και διεθνώς.

2. Η πιστή τήρηση και εφαρμογή της εθνικής τουριστικής στρατηγικής του εποπτεύοντος Υπουργείου για την προβολή και προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

3. Ο σχεδιασμός προγραμμάτων στρατηγικής επικοινωνίας και δράσεων και η υλοποίησή τους σύμφωνα με τα μακροπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα στρατηγικά σχέδια μάρκετινγκ ανά τουριστικό προϊόν, γεωγραφική περιοχή και αγορά - στόχο, τα οποία έχουν εκπονηθεί από την αρμόδια Υπηρεσία του εποπτεύοντος Υπουργείου με στόχο την ενίσχυση της εικόνας της χώρας διεθνώς.

4. Ο συντονισμός των ενεργειών των υπηρεσιών του Οργανισμού καθώς και η βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και η μέριμνα για την εκπαίδευσή του, με απώτερο σκοπό την επίτευξη της αποστολής του.

5. Η παρακολούθηση και τήρηση της εφαρμογής των νομοθετικών μέτρων και διοικητικών μεταρρυθμίσεων, καθώς και η υποβολή σχετικών προτάσεων για τη διασφάλιση της αποτελεσματικής και αποδοτικής λειτουργίας του, καθώς και την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του, όπου αυτό απαιτείται.

6. Η βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων του ετήσιου προϋπολογισμού εντός του πλαισίου του δημοσιονομικού προγράμματος καθώς και των κατευθύνσεων και οδηγιών του εποπτεύοντος Υπουργείου.

7. Η παρακολούθηση, καταγραφή και αξιολόγηση των τάσεων και εξελίξεων στη διεθνή τουριστική αγορά και ειδικότερα σε αγορές – στόχους και η υλοποίηση ετήσιων προγραμμάτων προβολής και προώθησης για τη διατήρηση και ενίσχυση της θέσης της χώρας διεθνώς.

8. Η παροχή τεχνογνωσίας, η ενημέρωση και ο συντονισμός των Περιφερειών της χώρας για τη διαμόρφωση ενιαίας ταυτότητας και προβολής του εθνικού τουριστικού προϊόντος εγχώρια και διεθνώς.

9. Η υποστήριξη πρωτοβουλιών και η ανάπτυξη συνεργειών με φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.