Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καλούδης σε Υδραίου: «Τι θα γίνει με τη φύλαξη του Μον Ρεπό;»

Καλούδης Γιώργος
27 Δεκεμβρίου 2019 / 10:59

Το θέμα της φύλαξης της Παλαιόπολης φέρνει εκ νέου στην επικαιρότητα ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρώτα η Κέρκυρα» με ερώτησή του προς την Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ερώτηση προς την Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, Μερόπη Υδραίου, κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Πρώτα η Κέρκυρα», Γιώργος Καλούδης, στο πλαίσιο του δημοτικού ελέγχου, με θέμα: «Γιατί έχει μείνει χωρίς φύλαξη η Παλαιόπολη ή Mon Repos; Ξεκίνησαν οι κλοπές».

Η ερώτηση του Γιώργου Καλούδη έχει ως εξής:

«Αξιότιμη Κυρία Δήμαρχε,

Χτες Πέμπτη 27 Δεκέμβρη 2019, 2η ηλιόλουστη ημέρα των Χριστουγέννων, και κατά τις 13.30  κάνοντας το καθημερινό τζόκινγκ μου στην ιδιοκτησίας του Δήμου Κερκυραίων Παλαιόπολη ή Μον-Ρεπό, στην είσοδο, δύο κυρίες που έκαναν περίπατο μου είπαν έντρομες, ότι πέρασε ένα αυτοκίνητο με μεγάλη ταχύτητα και «παρ’ ολίγον να τις …σκοτώσει εάν δεν έκαναν ταχύτατα στην άκρη».

Παρέκαμψα ελαφρά για έλεγχο και έξω από το κτίσμα γέννησης της Αλεξίας Γκλύξμπουργκ και προς την αίθουσα της Συνόδου Κορυφής 1994 είχε σταθμεύσει το με αρ.    ΙΧΕ, με το alarm on, με μία σειρά από σιδηροδοκούς δίπλα στο παράνομα εισελθόν αυτοκίνητο, χωρίς οδηγό μέσα, προφανώς περιφερόμενο για να ελέγξει τι θα αρπάξει. Φαίνεται καθαρά στη συνημμένη φωτογραφία από το κινητό μου.



Ο παραβρεθείς ευσυνείδητος κερκυραϊκά υπάλληλος του Μουσείου κ. Προβατάς Στάθης είχε ήδη απευθυνθεί στην αστυνομία και δύο αστυνομικοί που έκαναν περίπατο στο χώρο της Παλαιόπολης τον συνέλαβαν. Δήλωσε ότι ονομάζεται Αχιλλέας, ίσως Ρομά.

Πριν από ημέρες, με ερώτησή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, είχαμε θέσει το θέμα της εγκατάλειψης από τον εργολάβο του έργου αναπαλαίωσης των τριών βοηθητικών κτιρίων.



Πολλές φορές διαπίστωσα να καπνίζουν μέσα στο χώρο, ενώ αυτό είναι άκρως επικίνδυνο για πυρκαγιά λόγω των πεύκων και της πυκνότατης βλάστησης, και ας είναι χειμώνας.

Μέχρι τον Οκτώβρη 2019 υπήρχαν ως φύλακες δύο κυρίες, οι οποίες ήταν στο φυλάκιο εισόδου, πολύ ευγενικές, εκ των οποίων η μία είχε και μία σκούπα και καθάριζε κάθε μέρα το δρόμο σε μήκος 150 μέτρων.

ΕΡΩΤΑΣΘΕ:

- Γιατί αφήσατε χωρίς φύλακες τη Παλαιόπολη ή Μον Ρεπό;

- Σκοπεύετε να τοποθετήσετε άμεσα δύο φύλακες, ως δει;»