Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μετέωρες οι υποσχέσεις για αποκατάσταση του Καστρομονάστηρου στα Στροφάδια

Ζάκυνθος
27 Δεκεμβρίου 2019 / 11:33

Οι προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν υλοποιήθηκαν και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ είπε ότι δεν βρήκε καμία πίστωση εξασφαλισμένη

ΖΑΚΥΝΘΟΣ.  Σε εκκρεμότητα βρίσκεται η αποκατάσταση του Καστρομονάστηρου στα Στροφάδια και παρότι έχουν περάσει 14 ολόκληροι μήνες από το σεισμό που έγινε στις 26 Οκτωβρίου 2018, μόνο υποσχέσεις υπάρχουν από τα πολιτικά πρόσωπα.

Ο πύργος του 13ου αιώνα αν δεν συντηρηθεί θα καταστραφεί και θα πέσει, γι’ αυτό οι αρμόδιοι θα πρέπει να ενδιαφερθούν πριν η ζημιά είναι μη αναστρέψιμη.

Οι προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν υλοποιήθηκαν και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ είπε ότι δεν βρήκε καμία πίστωση εξασφαλισμένη.

Για το θέμα μίλησε ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος ο οποίος χθες το μεσημέρι έστειλε μέσω των τοπικών μέσων ενημέρωσης τις ευχές του στους Ζακυνθινούς και σε όλο τον κόσμο.

Ο κ. Χρυσόστομος επεσήμανε τα εξής:

«Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική εκκλησία είναι τα Στροφάδια κι αυτό γιατί μετά του σεισμούς του Οκτωβρίου του 2018 προσφέρθηκε ο εφοπλιστής κ. Μαρτίνος αλλά άρχισαν οι κυβερνώντες με τις υποσχέσεις, υπογράψαμε προγραμματική σύμβαση με το υπουργείο και όταν ήλθε η νέα κυβέρνηση μας είπε ότι δεν βρήκε τίποτα. Βρισκόμαστε σε ένα σημείο συγκρατημένης αισιοδοξίας. Αν δεν δω να εγκαθίστανται στα Στροφάδια τα συνεργεία δεν μπορώ να πιστέψω.

Χωρίς να απαξιώνω τους πολιτικούς και σεβόμενος την αποστολή τους, λέω ότι δεν είναι πάντα εκείνο που περιμένουμε.

Τα Στροφάδια είναι ένας πύργος του 13ου αιώνα και είναι αδιανόητο για οποιαδήποτε κυβέρνηση και πολιτικούς να μείνει γκρεμισμένος.

Θα είναι όνειδος για την ιστορική μνήμη.

Για τους υπεύθυνους αυτού του κράτους.

Ελπίζω ότι ο Άγιος θα τους φωτίσει!»



πηγή:  Ermisnews.gr