Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απεργία διαρκείας των εργαζομένων ΟΤΕ ενάντια στην εργασιακή ανασφάλεια

Ο.Τ.Ε.
28 Δεκεμβρίου 2019 / 12:48

Συλλογικές συμβάσεις εργασίας και stop στις απολύσεις διεκδικεί η Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ - Τι λέει στο enimerosi.com ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών ΟΤΕ Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Απεργία διαρκείας από τις 21 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 12 Ιανουαρίου έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ διεκδικώντας συλλογικές συμβάσεις εργασίας και μη πραγματοποίηση απολύσεων.

Οι εργαζόμενοι της Ομοσπονδίας ΟΤΕ κατηγορούν τη διοίκηση του ομίλου για αδιαλλαξία, ενώ τονίζουν πως αποφεύγει τον διάλογο με διάφορα τεχνάσματα.

Η διοίκηση του Ομίλου πραγματοποίησε πανελλαδικά 9 απολύσεις εργαζομένων της φυσικής ασφαλείας, γεγονός που ξεσήκωσε τους εργαζόμενους, καθώς επικαλούνται τη συμφωνία του 2011, η οποία προέβλεπε συλλογικές συμβάσεις με μείωσης μισθών με αντάλλαγμα να μη γίνουν απολύσεις.



Ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών Κέρκυρας, Μιχάλης Λούβρος τονίζει στο enimerosi.com:

«Στα χρόνια της κερδοφορίας του ομίλου δεν προβλέπεται καμία αύξηση για τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους του οργανισμού, ενώ η πρόταση για μονοετή σύμβαση καλλιεργεί εργασιακή ανασφάλεια. Δεν είναι δυνατόν ο πρωτοπόρος οργανισμός στα Βαλκάνια να παρέχει στο προσωπικό του μισθούς των 650€».

Ένα ακόμη αίτημα των απεργών είναι η συγχώνευση των πέντε θυγατρικών εταιρειών του Οργανισμού, με επαναφορά της τριετής συλλογικής σύμβασης και αύξηση για το προσωπικό ειδικά για τους χαμηλόμισθους.



Η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία είναι μεγάλη, ενώ αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως το εμπορικό κατάστημα της οδού Μαντζάρου από τη Δευτέρα έως τη Παρασκευή παρέμεινε κλειστό.

Ο πρόεδρος των Τεχνικών Κέρκυρας, Μιχάλης Λούβρος επισημαίνει πως:

«Οι τεχνικοί του ΟΤΕ είμαστε μέλη της κερκυραϊκής κοινωνίας και αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της, όμως βασικό μας αίτημα είναι η διασφάλιση της ποιότητας ζωής μέσα από τον όμιλο που υπηρετούμε χρόνια».


Ρεπορτάζ:  Βαγγέλης Καποδίστριας