Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ενδιαφέρον από Μ. Βρετανία, Νορβηγία & Γερμανία για πτήσεις προς Γιάννινα

Ιωάννινα
28 Δεκεμβρίου 2019 / 16:22

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέξανδρο Καχριμάνη, το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων είναι το μοναδικό στη Βόρειο-Δυτική Ελλάδα υπό κρατικό έλεγχο και δεν πρέπει να παραχωρηθεί σε ιδιώτη, ειδικά στη Fraport, που ελέγχει ήδη τα αεροδρόμια Κέρκυρας & Άκτιου

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (ΗΠΕΙΡΟΣ).  Την καλύτερη χρονιά για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων αποτέλεσε το 2019 καθώς κατέρριψε όλα τα ρεκόρ και αποτελεί το πρώτο της χώρας στην αύξηση της κίνησης.

Αυτό που έδωσε ώθηση στον τοπικό αερολιμένα είναι οι πτήσεις του εξωτερικού οι οποίες αυξήθηκαν σημαντικά χάρη στην ολοκλήρωση των έργων επέκτασης και εκσυγχρονισμού αλλά και στη λειτουργία των δεξαμενών καυσίμων που έλυσαν το σοβαρότερο πρόβλημα. Το αεροδρόμιο βρίσκεται πλέον σε τροχιά απογείωσης και όπως όλα δείχνουν η νέα χρόνια θα είναι ακόμη καλύτερη.

Ήδη έχουν ανακοινωθεί νέες πτήσεις κατά την θερινή περίοδο από τη Νορβηγία ενώ ενδιαφέρον φαίνεται και από άλλους προορισμούς του εξωτερικού.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου κεντρικό θέμα ήταν η τουριστική προβολή της Ηπείρου κυρίως σε χώρες του εξωτερικού, ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης έκανε γνωστό ότι υπάρχει ενδιαφέρον πέραν των Νορβηγών, τόσο από την Γερμανία όσο και από την Μεγάλη Βρετανία για πτήσεις προς τα Γιάννινα.

Σημειώνεται ότι από την Γερμανία το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο λόγω και της ισχυρής παρουσίας αποδήμων Ηπειρωτών.

Κινήσεις άλλωστε είναι στα σκαριά εδώ και αρκετό καιρό με στόχο να ξεκινήσουν πτήσεις από μία τουλάχιστον πόλη της Γερμανίας προς τα Γιάννινα.

Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε επίσης ότι το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, το μοναδικό υπό κρατικό έλεγχο στην Βορειοδυτική Ελλάδα, δεν θα πρέπει να πουληθεί. Αν παρόλα αυτά γίνει κάτι τέτοιο, τότε δεν θα πρέπει να περάσει στην Fraport η οποία έχει υπό τον έλεγχό της το Άκτιο και την Κέρκυρα και θα δημιουργήσει ένα ισχυρό μονοπώλιο.

Αυτό θα πρέπει να αποφευχθεί ώστε να διασφαλιστεί ο ανταγωνισμός αλλά και η ανάπτυξη.


πηγή: Epiruspost.gr