Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαπραγματεύσεις για τη μεταβίβαση των «Δήμητρα»

δήμητρα
02 Ιανουαρίου 2020 / 12:55

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε διαπραγμάτευση για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών των σούπερ μάρκετ Δήμητρα βρίσκεται για μια ακόμα φορά η κερκυραϊκή αλυσίδα «Γαλαξίας».

Το γεγονός επιβεβαιώνεται από στελέχη της, όπως άλλωστε έχει γίνει πολλές φορές τα τελευταία πολλά χρόνια. Αν αυτή θα είναι η διαπραγμάτευση που θα τελεσφορήσει θ' αποδειχτεί στην συνέχεια. Υπενθυμίζεται ότι σχετικά πρόσφατα και ο Όμιλος Μασούτη φαινόταν ν' αποκτάει τα Δήμητρα όμως κάτι τέτοιο τελικώς δεν συνέβη.

Αυτή τη φορά, τα νέα ήλθαν από δημοσίευση σε κρητική ιστοσελίδα, δεδομένου ότι οι ενδιαφερόμενοι προέρχονται από την Κρήτη. Τα κερκυραϊκά στελέχη της Γαλαξίας, που ρωτήθηκαν σχετικά από το enimerosi.com, δεν θέλησαν να δεσμευτούν ούτε αυτή τη φορά με πρόβλεψη για την έκβαση των διαπραγματεύσεων ούτε για λεπτομέρειες για το ύψος της πιθανής συμφωνίας, την τύχη των εργαζομένων κ.α.π.

Αυτά προκάλεσαν και την αντίδραση του Συνδέσμου ιδιωτικών υπαλλήλων που με μακροσκελή ανακοίνωσή του καλεί  τους εργαζόμενους να επικοινωνήσουν άμεσα με το σωματείο για να οργανώσουν καλύτερα τις επόμενες κινήσεις: «Τους καλούμε να παλέψουμε μαζί ώστε να μην χάσει κανένας συνάδελφος την δουλειά του, να μην αλλάξουν προς το χειρότερο οι όροι εργασίας. Τώρα είναι η ώρα να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους μισθούς, καλύτερες συνθήκες εργασίας».