Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επίσκεψη Μπιάγκη στα Διαπόντια - Το μήνυμα της Γεννηματά (photos)

ΚΙΝ.ΑΛ.
03 Ιανουαρίου 2020 / 13:20

Επιστολή της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής και πακέτο με χρήσιμα αναλώσιμα σε κάθε ένα από τα τρία Διαπόντια νησιά παρέδωσε κατά την επίσκεψή του ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΚΙΝ.ΑΛ, Δημήτρης Μπιάγκης

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Επίσκεψη στα Διαπόντια νησιά εκπροσωπώντας την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 3 Ιανουαρίου, ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΚΙΝ.ΑΛ., Δημήτρης Μπιάγκης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης μάλιστα, ο Βουλευτής Κέρκυρας παρέδωσε τρία πακέτα, ένα σε κάθε νησί, με χρήσιμα αναλώσιμα υλικά και μέρος αναγκαίου ιατρικού εξοπλισμού για τα ιατρεία, όπως και τη συνοδευτική επιστολή της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.



Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Βουλευτή Κέρκυρας με το ΚΙΝ.ΑΛ.:

«Ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, κ. Δημήτρης Μπιάγκης  πραγματοποίησε επίσκεψη, σήμερα, Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020 στα Διαπόντια Νησιά, εκπροσωπώντας την Πρόεδρο, κ. Φώφη Γεννηματά αλλά και την υπόλοιπη Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής.

Η επίσκεψη του Βουλευτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια μιας συμβολικής πράξης αλληλεγγύης προς τους κατοίκους των ακριτικών Διαποντίων νησιών: των Οθωνών, της Ερείκουσας και του Μαθρακίου, παραδίδοντας, από την Πρόεδρο και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής, χρήσιμα αναλώσιμα υλικά όπως και μέρος αναγκαίου ιατρικού εξοπλισμού για τα ιατρεία τους (ηλεκτρονικές συσκευές μέτρησης σακχάρου, χοληστερίνης, τριγλυκεριδίων, συσκευή μέτρησης οξυγόνου, ηλεκτρονικά πιεσόμετρα, θερμόμετρα, γάζες, επιδέσμους κ.λπ).



Ο Βουλευτής, αφού παρέδωσε τα τρία πακέτα καθώς και την συνοδευτική επιστολή της Προέδρου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η κίνηση αυτή είναι καθαρά συμβολική από την Πρόεδρό μας και όλους εμάς στο Κίνημα Αλλαγής. Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι παρά την όποια απόσταση, εμείς είμαστε αποφασισμένοι να σας στηρίξουμε. Έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα ακριτικά νησιά μας σήμερα. Αποτελεί επίσης συλλογική πράξη ευθύνης και αναγνώρισης της ιδιαίτερης γεωστρατηγικής θέσης των νησιών μας.

Στις μέρες μας, όπου τα εθνικά μας δικαιώματα καταπατούνται, τα θαλάσσια σύνορά μας αμφισβητούνται, η αποκλειστική οικονομική ζώνη των νησιών μας απειλείται, κύριο μέλημά μας είναι η ενότητα και η ενίσχυση των ακριτικών περιοχών μας.

Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ σήμερα, προκειμένου να ξεκινήσει ένας συνεχής δίαυλος επικοινωνίας. Σήμερα, με αυτή την συμβολική αλλά και ουσιαστική κίνηση, η Πρόεδρός μας και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής κάνει πράξη το αίσθημα αλληλεγγύης και ευγνωμοσύνης προς τους ανθρώπους των Διαποντίων νησιών μας, δίνοντας παράλληλα την υπόσχεση πως θα στέκεται πάντα στο πλευρό σας».


Ακολουθεί η συνοδευτική επιστολή με το μήνυμα της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, προς τους κατοίκους των Διαποντίων νησιών: