Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συναντήσεις Γκίκα με Υφυπουργό Εσωτερικών & Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Γκίκας Στέφανος
03 Ιανουαρίου 2020 / 15:22

Επαναληπτικές εκλογές στους Αυλιώτες, διορισμός επιτυχόντων της προκήρυξης 3Κ, χρηματοδότηση Δήμων μέσω του προγράμματος «ΦιλόΔημος ΙΙ», αλλά και τα προβλήματα τόσο στα Δίκτυα Κινητής Τηλεφωνίας, όσο και στο Τηλεοπτικό Σήμα της DIGEA, απασχόλησαν τις συναντήσεις που είχε ο Βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ με τους Θεόδωρο Λιβάνιο και Κυριάκο Πιερρακάκη

ΑΘΗΝΑ.  Επίσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών και στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 3 Ιανουαρίου, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο Τύπου από το γραφείο του Βουλευτή Κέρκυρας:

«Κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Εσωτερικών ο Στέφανος Γκίκας συναντήθηκε με τον Υφυπουργό κ.Θεόδωρο Λιβάνιο, μεταξύ των άλλων συζητήθηκαν και τα παρακάτωθέματα:

Το πρώτο αφορούσε στο ζήτημα των επαναληπτικών εκλογών στο χωριό Αυλιώτες,του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας.

Αποφασίστηκε ότι στα τέλη Ιανουαρίου θα εισαχθεί Τροπολογία σε Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών ώστε να επιτραπεί, ειδικά για την Κοινότητα Αυλιωτών,  η διεξαγωγή επαναληπτικών εκλογών.

Το δεύτερο ζήτημα αφορούσε σε εκκρεμότητες του διορισμού των 35 επιτυχόντων της προκήρυξης 3Κ/2018. Με ενέργειες του κ. Λιβάνιου οι δυο εκκρεμείς ΚΑΔ 65214 και 66779 πήραν σήμερα  ΦΕΚ, οπότε προωθείται λύση και στο ζήτημα αυτό.

Το τρίτο θέμα που ετέθη αφορούσε στις χρηματοδοτήσεις των νέων Δήμων. Τόσο για τα γενικότερα έργα, όσο και για τα έργα αθλητικών υποδομών που πρόσφαταενέκρινε ο Υφυπουργός Αθλητισμού για την Βόρεια και Νότια Κέρκυρα, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ». Οι χρηματοδοτήσεις είναι εξασφαλισμένες και αναμένεται από τους Δήμους κατάλογος και προϋπολογισμός των έργων-παρεμβάσεων, ώστε να δώσει την τυπική έγκριση το Υπουργείο Εσωτερικών.



Στην συνάντηση που είχε ο Βουλευτής στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τον Υπουργό κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, συζητήθηκε το πρόβλημα του σήματος των Δικτύων Κινητής Τηλεφωνίας στην ΠΕ Κέρκυρας, καθώς και το ζήτημα της προβληματικής τηλεοπτικής κάλυψης με σήμα της DIGEA του νησιού.

Ο Υπουργός θα αναμένει από τους Δήμους της Κέρκυρας και των Παξών χάρτη με τα προβληματικά γεωγραφικά σημεία, τόσο για τα Δίκτυα Κινητής Τηλεφωνίας, όσο και για το Τηλεοπτικό Σήμα, ώστε να προωθήσει, σε συνεργασία με τις αρμόδιες εταιρείες, λύση στο πρόβλημα».