Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Η Κέρκυρα θυμάται», εκδηλώσεων συνέχεια…

Δήμος Κέρκυρας
20 Ιουλίου 2016 / 10:13

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται από το Σωματείο «Φίλοι του Ιδρύματος Albert Cohen»

για τα 300 χρόνια από τη λύση της πολιορκίας από τους Οθωμανούς και είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Κέρκυρας, συνεχίζονται και τον Αύγουστο.
 
Οι εκδηλώσεις για τον Ιούλιο ολοκληρώνονται τη Δευτέρα 25 Ιουλίου στις 21.00 με τη Δημόσια προβολή της ταινίας - documentaire, στην Πλ. Ηρώων Κυπριακού Αγώνα, μπροστά στο Μουσείο Χαρτονομισμάτων.
 
Οι εκδηλώσεις του Αυγούστου
- Τετάρτη 10 Αυγούστου
18:00. Ξενάγηση δια θαλάσσης των μελών της οικογένειας Schulenburg, που έρχονται εν σωματι ειδικώς για την επέτειο, στην παλιά πόλη και τις οχυρώσεις της Κέρκυρας, με το πλοίο «Καλυψώ», ξεκινώντας από το Παλιό Λιμάνι. Ο περίπλους είναι προσφορά των ιδιοκτητών του «Καλυψώ».
- Πέμπτη 11 Αυγούστου
9:00 – 11:00. Λιτανεία του Αγ. Σπυρίδωνος με τη δέηση μπροστά στο άγαλμα του Στρατάρχη. Η λιτανεία καθιερώθηκε από την Δημοκρατία της Βενετίας, το 1718. Έχουν κρατηθεί από τον Δήμο Κέρκυρας θέσεις για την οικογένεια Schulenburg και τους εκπροσώπους του Δήμου Βενετίας στον χώρο του Μποσκέτου, πίσω από το άγαλμα του Στρατάρχη.
19:00- 19:45. Επίσκεψη στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης όπου θα εκτίθεται ο πίνακας του Παν. Δοξαρά «πορτραίτο του Schulenburg» καθώς και το προσωπικό ημερολόγιο του Στρατάρχη. Η διευθύντρια του Μουσείου κυρία Δ. Ζερνιώτη θα μιλήσει για τον ζωγράφο και τον πίνακα.
20:00. Εκδήλωση στον κήπο της Πινακοθήκης Δήμου Κέρκυρας. Θα παρευρίσκονται εβδομήντα περίπου μέλη της οικογένειας Schulenburg. Συναυλία από 30μελές τμήμα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας. Θα αποδοθούν έργα της εποχής υπό την διεύθυνση του κ. Σπύρου Προσωπάρη.
 
Ομιλίες
Χαιρετισμός από τον κ. Σπύρο Γιούργα, πρόεδρο του σωματείου μας. Σύντομη ομιλία από την κα Deborah Onisto, μέλος και εκπρόσωπο της Δημοτικής Αρχής της Βενετίας. Σύντομη ομιλία από τον κ. Andrea Grigoletto, διευθυντή του Instituto dei Castelli d’Italia. Σύντομη ομιλία από τον Dr Gianni Burigana, από τον όμιλο “Fratelli della Costa”.
Χαιρετισμός από τον Prof.Dr J.Matthias Graf von der Schulenburg, εκ μέρους της οικογένειας. Κεντρική ομιλία από τον κ. Paul Werner von der Schulenburg. Θα ακολουθήσει δεξίωση, προσφορά της οικογένειας Schulenburg. [email protected] Tel: +30.6944342020
 
- Παρασκευή 12 Αυγούστου
19:30. Τμήμα της Παλαιάς Φιλαρμονικής Κέρκυρας, παιανίζοντας εμβατήρια του 18ου αιώνα, θα βαδίσει προς το άγαλμα του Στρατάρχη Schulenburg. Κατάθεση στεφάνων, από εκπρόσωπο της οικογένειας Schulenburg, το σωματείο μας και άλλους φορείς στον ανδριάντα του Στρατάρχη. Σύντομη ομιλία από τον κ. Werner Graf von der Schulenburg, πρώην πρέσβη της Γερμανίας στην Αθήνα.
20:30. Προβολή της ταινίας- documentaire «1716 - Κέρκυρα, ο προμαχώνας της Ευρώπης», στον προμαχώνα Savorgnan, στο Παλαιό Φρούριο, με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας. Θα ακολουθήσει δεξίωση, προσφορά του σωματείου μας. Σπύρος Γιούργας, Πρόεδρος Ρωξάνη Πολίτη, Γενική Γραμματέας.