Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επίσκεψη Στ. Γκίκα στο Κοι.Σ.Π.Ε. Κέρκυρας «Νέοι Ορίζοντες»

ΚοιΣΠΕ
10 Ιανουαρίου 2020 / 14:29

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα γραφεία και τις Δομές Ένταξης του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Κέρκυρας «Νέοι Ορίζοντες» επισκέφθηκε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας,

όπου συναντήθηκε με την Πρόεδρο του Δ.Σ., Μαρία Δημοπούλου, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Αθανάσιο Παπαβλασόπουλο, τα μέλη του Δ.Σ. όπως και με τα στελέχη και τους εργαζομένους του Κοι.Σ.Π.Ε. Ο Βουλευτής είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί εκτενώς για τις κοινωνικές δράσεις και τις υπηρεσίες του Συνεταιρισμού.
 
Ο Κοι.Σ.Π.Ε. Κέρκυρας, ο οποίος είναι μία από τις μεγαλύτερες Κοινωνικές Επιχείρησεις της χώρας, είναι υπόδειγμα πετυχημένης εφαρμογής πρακτικών κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη. Μέσω της συμμετοχής του σε πληθώρα κοινωνικών διεργασιών ενισχύει ένα δίκτυο αλληλεγγύης, το οποίο πραγματοποιεί διάφορες κοινωνικές πράξεις. Κατά αυτό τον τρόπο υποστηρίζονται καθημερινά περίπου 230 άτομα, τα οποία ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
 
Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου του βουλευτή μετά την ενημέρωση, «ο κ. Γκίκας εξήρε το μεγάλο θεραπευτικό και αποκαταστασιακό έργο που παράγουν το Κοινοτικό Δίκτυο Ψυχικής Υγείας και ο Κοι.Σ.Π.Ε Κέρκυρας, τα οποία έχουν ως στόχο την επαγγελματική επανένταξη των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας.
 
Υπογράμμισε το γεγονός, πως οι «Νέοι Ορίζοντες» αποτελούν εργαλείο κοινωνικής πολιτικής και μοχλό για την ολοκλήρωση του δικτύου υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε τοπικό αλλά και περιφερειακό επίπεδο. Τέλος, ο κ. Γκίκας δεσμεύθηκε ότι θα είναι αρωγός στις προσπάθειες του Κοινωνικού Συνεταιρισμού για την περαιτέρω ανάπτυξη των δράσεών του, που στοχεύουν στην πλήρη εργασιακή και κοινωνική ένταξη των ληπτών των υπηρεσιών του Συνεταιρισμού».