Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ευχαριστεί και αποχωρεί από το Νοσοκομείο Κέρκυρας ο Φοίβος Κακαβίτσας

Νοσοκομείο Κέρκυρας
10 Ιανουαρίου 2020 / 18:51

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το αναμενόμενο ΦΕΚ αλλαγής της Διοίκησης του Νοσοκομείου Κέρκυρας, δημοσιεύθηκε το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο νέος διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κερκύρας, σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας είναι ο γιατρός-βιοχημικός, Λεωνίδας Ρουμπάτης.

Ο Λ. Ρουμπάτης υπηρετούσε μέχρι  σήμερα στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Χατζηκώστα» και είναι αυτός που θα αντικαταστήσει τον Φοίβο Κακαβίτσα, ο οποίος θα υπηρετεί πλέον ως Επιμελητής Α' , στο Κέντρο Υγείας Κέρκυρας.

Ο απερχόμενος διοικητής δημοσίευσε ευχαριστήριο μήνυμα προς όλους όσοι στάθηκαν δίπλα του κατά τη διάρκεια της θητείας του:

«Με την ευκαιρία της προ ολίγου δημοσίευσης του ΦΕΚ με το οποίο λήγει η θητεία μου στη διοίκηση του νοσοκομείου Κέρκυρας, θεωρώ πως αυτά τα 3,5 χρόνια, ολοκληρώθηκε ένας σημαντικός κύκλος στην διοίκηση του νοσοκομείου με την ανάπτυξη του σε πολλούς τομείς.

Αυτό όμως που παραμένει μετά από αυτά τα χρόνια είναι οι άνθρωποι. Άνθρωποι που βρέθηκες δίπλα τους, άνθρωποι που σε στήριξαν και τους στήριξες, με κοινό σκοπό την προάσπιση του αγαθού της δημόσιας υγείας. Η εμπειρία της διοίκησης ενός τόσο μεγάλου ιδρύματος όπως το νοσοκομείο μας, δε μπορεί παρά να αφήσει δυνατές εμπειρίες, θετικές αλλά και αρνητικές για όσα ζήσαμε ως ομάδα με όλους τους συνεργάτες, σε όλες τις βαθμίδες και τις υπηρεσίες του νοσοκομείου, με τους αρκετούς εκ των οποίων διαμορφώθηκαν σχέσεις φιλίας (γιατί μέσα από τις δυσκολίες και τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν κατά τη διοίκηση ενός τόσο πολύπλοκου οργανισμού γεννιούνται δυνατές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων).

Θα ήθελα δημόσια να ευχαριστήσω δημόσια λοιπόν τον πρώην υπουργό κ.Ανδρέα Ξανθό καθώς και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό κ Παυλος Πολακης για την εμπιστοσύνη που έδειξαν. Να τους ευχαριστήσω για την άριστη συνεργασία και την στήριξη τους τόσο σε μένα, αλλά με πρόταγμα πάντα την στήριξη στην δημόσια υγεία και την δυνατότητα πρόσβασης σε αυτήν όλων των πολιτών και κατοίκων της χώρας μας.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοικητές της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Χρονολογικά) κ. Γ. Γιαννόπουλο, Τ. Νικολόπουλος και Ι.Καρβέλη, αλλά και τους υποδιοικητές κ. Δ. Κωστακιώτης και Μ. Ζαμπάρας, αλλα και τους πρόσφατα τοποθετημένους κ.Ι.Νικόπουλο και Π.Μάλλιο για την καθημερινή τους συμβολή στην εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου. Η καθημερινή επικοινωνία μαζί τους έδωσε πολλές λύσεις σε πιεστικές καταστάσεις που βιώσαμε στο νοσοκομείο όλα αυτά τα χρόνια.

Όπως επίσης πρέπει να ευχαριστήσω και τα μέλη του διοικητικού συμβούλιου και πρώτα από όλα τον αντιπρόεδρο κ.Θ.Παγώνη που με την εμπειρία του και την καθημερινή καθοδήγηση με βοήθησε όσο κανείς άλλος στη διοίκηση αυτά τα χρόνια, αλλά και τον κ.Ι. Ζήκος για τις συμβουλές ιδιαίτερα στα τεχνικά ζητήματα που αντιμετωπίσαμε και όχι μόνο. Το ίδιο ισχύει και για τους εκπροσώπους Ιατρών (Χρονολογικά) κ. Π. Christou και Χ. Μαραγκού και εργαζομένων Κ.Karamanoli και κ. Σ.Mosxat που με την παρουσία τους στο συμβούλιο βοήθησαν δημιουργικά στη διοίκηση, αποφεύγοντας στείρες αντιπαραθέσεις και βοηθώντας στην ανάπτυξη του νοσοκομείου αυτά τα 3,5 χρόνια. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αποφάσεων της διοίκησης ήταν ομόφωνη, δείχνοντας ότι σε αυτό το δρόμο που διανύσαμε είχαμε κοινές αγωνίες και κοινούς στόχους, αλλά βρήκαμε και κοινούς δρόμους στον στόχο όλων που ήταν η βελτίωση του ιδρύματος.

Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα επίσης τη διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Ada De Maggio, για τη στήριξη αλλά και τη δημιουργική αντιπαράθεση όπου χρειάστηκε, τον Διευθυντή της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ.Ι. Τριανταφυλλούδης για τη ανεκτίμητη βοήθεια στη διαχείρηση του νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά τον Διοικητικό Διευθυντή κ.Βερβιτσίωτη, και τους υποδιευθυντές Διοικητικού κ.Π.Κάντα,, Τεχνικού κ.Κ. Κολυτας και την πρώην υποδιευθύντρια Οικονομικού κ.Α.Περούλη για την άψογη συνεργασία και τις συμβουλές ιδιαίτερα στα οικονομικα ζητήματα, τον νομικό Σύμβουλο κ.Σ.Σπίγγο για την σημαντικότατη βοήθεια ώστε η διοίκηση να γίνεται κάτω από συνθήκες πλήρους νομιμότητας, όπως επίσης και τον προιστάμενο του τμήματος πληροφορικής κ.K.Πεχλιβάνης που βοήθησε στην υποστήριξη του νοσοκομείου με την εισαγωγή νέων τεχνολογίών, με την ανάπτυξη των οποίων αυτή την τριετία, το νοσοκομείο μας βρίσκεται να πρωτοπορεί ανάμεσα σε πολλά νοσοκομεία του ΕΣΥ. Να μη ξεχάσω προφανώς να αναφέρω τη γραμματειακή υποστήριξη του γραφείου από τις κ. Χ.Ιωάννου και κ. Α.Γλυκιώτη που με άπειρες υπερωρίες έβγαλαν πέρα το φόρτο εργασίας του γραφείου και του διοικητικού συμβουλίου. Να ευχαριστήσω επίσης και τους προέδρους του Επιστημονικού Συμβουλίου (Χρονολογικά) κ.Α.Δραγανίγο και κ.Ε.Φαρμάκη για όλη τη συμβολή τους. Η συνεργασία με τα επιστημονικά όργανα και τη διευθύντρια ιατρική υπηρεσίας, ήταν αυτή που οδήγησε στην ομαλή λειτουργία της διοίκηση του νοσοκομείου και στο να ξεπεραστούν οι όποιες εντάσεις με συγκεκριμένους και ευτυχώς ελάχιστους διευθυντές. Η πολύ καλή συνεργασία που είχαμε με όλους ήταν το κλειδί για να μπορέσουμε να πετύχουμε όσα καταφέραμε σ’ αυτά τα δύσκολα χρόνια μέσα στα χρόνια του μνημονίου και με βάση την κατάσταση που βρήκαμε στο νοσοκομείο το 2016.

Ξέρουμε ότι δεν παραδίδουμε ένα νοσοκομείο στην εντέλεια όπως το ονειρευόμαστε, ξέρουμε ότι βασιστήκαμε στο φιλότιμο των εργαζομένων που έβαλαν πλάτη αυτά τα 3,5 χρόνια για να βελτιωθεί το νοσοκομείο. Και τους ευχαριστούμε για αυτό. Ξέρουμε ότι το έκαναν γιατί έβλεπαν ότι κάτι επιτέλους άλλαζε στη λειτουργία της διοίκησης και βοήθησαν σημαντικά ώστε να αλλάξει η εικόνα του νοσοκομείου και η εξυπηρέτηση των πολιτών.

Τέλος ένα σημαντικό ευχαριστώ αξίζει στη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών του νησιού, που ανεξάρτητα από την πολιτική τοποθέτηση του καθενός, στήριξε ενεργά αυτά τα χρόνια, αυτή τη διοίκηση, δίνοντας της κουράγιο να συνεχίζει, ειδικά στις δύσκολες συνθήκες που ανά καιρούς βιώσαμε και στον πόλεμο που δεχθήκαμε από συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας. Χαιρόμαστε που καταφέραμε σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα, όπως αυτόν της υγείας, να συνενώσουμε τους Κερκυραίους ανεξαρτήτως κόμματος.

Παραδίδοντας τη Διοίκηση στο νέο Διοικητή κο. Ρουμπάτη του εύχομαι καλή δύναμη στο έργο του

Παραθέτω τον συνοπτικό απολογισμό των χρόνων αυτών»



Φοίβος Κακαβίτσας
Απερχόμενος διοικητής ΓΝ Κέρκυρας
Μsc Διοίκησης μονάδων Υγείας
Επιμελητής Α' ΕΣΥ
Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής Κέντρου Υγείας Κέρκυρας