Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Diane Kochilas του «My Greek Table» στο Σαν Τζιάκομο της Κέρκυρας

Diane Kochilas
10 Ιανουαρίου 2020 / 19:57

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η διάσημη πρέσβειρα της ελληνικής κουζίνας, Νταϊάν Κόχυλα, βρίσκεται στο νησί των Φαιάκων

για τα γυρίσματα της εκπομπής My Greek Table του καναλιού PBS. Στο πλαίσιο της επίσκεψής της, συνάντησε στο ιστορικό δημαρχείο Σαν Τζιάκομο τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων, Μερόπη Υδραίου, την αντιδήμαρχο Πολιτισμού Χρυσούλα Τόμπρου και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Πάνο Βαρούχα.

Η σειρά My Greek Table προβάλλει την Ελλάδα  για τρίτη  συνεχή χρονιά, με πολύ υψηλά ποσοστά τηλεθέασης. Από το κανάλι της Δημόσιας Τηλεόρασης PBS των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, προσελκύει  1,5 εκ. τηλεθεατές ανά επεισόδιο, συν 100.000 + θεατές στο streaming online. Η εκπομπή  προβάλλεται στην  Αμερική στον Καναδά και  το 2020 και στην Αυστραλία όπως και  στην Ελλάδα στο Cosmote History με ελληνικούς υπότιτλους.

Η Νταϊάν παρουσιάζει το σύγχρονο πρόσωπο της  Ελλάδας, προσκαλώντας τους ακροατές σε ένα συναρπαστικό ταξίδι σε ολόκληρη την χώρα μέσα από επεισόδια που ξεπερνούν τα όρια της μαγειρικής και του ταξιδιού αγγίζοντας κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα μεταξύ άλλων. Οι ελληνικές παραδόσεις και αξίες και όλα όσα συμβαίνουν γύρω από ένα οικογενειακό ελληνικό “τραπέζι” έρχονται στο επίκεντρο αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την φυσική ομορφιά, τα γραφικά χωριά, την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας σε συνδυασμό με το πλούσιο πολιτισμικό της υπόβαθρο.

Η Νταϊάν γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από Έλληνες γονείς, το 1972 επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Ελλάδα, μικρό κοριτσάκι ακόμα και όταν πια ενηλικιώθηκε επέλεξε να κάνει επαγγελματική της βάση την Αθήνα και να μοιράζει τον χρόνο της σε Ελλάδα και Αμερική.

Συμβουλεύει τα καλύτερα πανεπιστήμια όπως το Harvard και το Yale για το πώς να βελτιώσουν την ποιότητα του φαγητού των φοιτητών τους.  Έχει γράψει 17 βιβλία για την ελληνική μαγειρική, αρθρογραφεί στα πιο έγκυρα περιοδικά και εφημερίδες όπως New York Times, Washington Post, Food and Wine και Saveur. Παρουσιάζει επίσης συνταγές στους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς της Αμερικής, ενώ  έγραφε για περισσότερα από 20 χρόνια ως κριτικός φαγητού στην εφημερίδα «Τα Νέα».  Στην Αμερική είναι σύμβουλος στα πιο γνωστά ελληνικά εστιατόρια όπως τα Boukies, Pylos και το Avli. Διαθέτει και δικό της διαδικτυακό κανάλι GreekFoodTv, μέσα από το οποίο μοιράζεται βίντεο με τις συνταγές της.