Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λέων Κέρκυρας: Η ομάδα που ήρθε για να μείνει

Μπάσκετ
12 Ιανουαρίου 2020 / 17:28

Αφιέρωμα στο «ολόφρεσκο» μπασκετικό project που ευελπιστεί να δώσει νέα πνοή στην κερκυραϊκή καλαθοσφαίριση και φέρει τη σφραγίδα του Γάιου Σκορδίλη

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Άλλη μια  ομάδα καλαθοσφαίρισης έκανε την εμφάνιση της στο κερκυραϊκό μπασκετικό χάρτη, με τον Γάιο Σκορδίλη, που αγωνίζεται στο Περιστέρι, τον  Δημήτρη Τάγκα και τον  Σπύρο Χονδρογιάννη να παίρνουν την απόφαση να ιδρύσουν τον Λέοντα Κέρκυρας.

Κοινή συνισταμένη τους, η αγάπη για το μπάσκετ και η φιλοσοφία ότι η προσφορά στον αθλητισμό δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στις τέσσερις γραμμές του παρκέ. Όλοι τους επιθυμούν να βοηθήσουν ώστε η κερκυραϊκή καλαθοσφαίριση να αποκτήσει μια άλλη πνοή.



Οι άνθρωποι που περιστοιχίζουν την ομάδα σε όλους τους τομείς  είναι κυρίως νέοι ηλικιακά, έχοντας όμως εμπειρία με το μπάσκετ, καθώς ασχολούνται χρόνια με αυτό. Η πρωτοβουλία αυτή βρήκε ανταπόκριση από Κερκυραίους μπασκετμπολίστες, που είναι γνωστοί και εκτός νησιού, όπως τον Λίνο Χρυσικοπούλο της ΑΕΚ, τον Φώτη Ζώτο που αγωνίζεται στον Αίαντα Ευόσμου και τον «δικό μας», Στάθη Περούλη, από τον Ιόνιο.



Ο Λέων Κέρκυρας, όμως, δεν είναι μια νεοσύστατη  ομάδα που έχει σκοπό την επιβίωση της, αλλά ένα πρότζεκτ που στοχεύει πολύ μακριά. 

«Στο μέλλον έχουμε τη θέληση να επενδύσουμε στις ακαδημίες της ομάδας,  καθώς είναι σημαντικές και για τη λειτουργία της τόσο σε οικονομικό όσο και σε παιδαγωγικό επίπεδο. Είμαστε μια ομάδα που θέλει να μείνει και έχουμε κατά νου να ακολουθήσουμε καινοτόμες ιδέες για τη Κέρκυρα, με κάποια events τα οποία θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια των αγώνων. Θεωρούμε ότι η Κέρκυρα υπολείπεται σε μπασκετική παιδεία και σκοπεύουμε να αντλήσουμε έμπνευση από διάφορα πετυχημένα παραδείγματα σε άλλα νησιά της Ελλάδας», ήταν τα λόγια του καλαθοσφαιριστή της ομάδας, Δημήτρη Τάγκα.



Στόχος του Λέοντα, όπως επισημαίνουν τα στελέχη του, είναι η δημιουργία ενός αθλητικού σωματείου το οποίο θα έχει μέλλον και θα βοηθήσει προκειμένου να αναβαθμιστεί η κερκυραϊκή καλαθοσφαίριση.

Παρά τη θέληση και τις υψηλές προσδοκίες που έχουν οι άνθρωποι του Λέοντα, αντιμετωπίζουν συχνά πολλά εμπόδια. Το κυριότερο πρόβλημα είναι οι αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς στη Κέρκυρα υπάρχουν 11 ομάδες μπάσκετ και μοιράζονται μόνο ένα γήπεδο.



Ο προπονητής της ομάδας, Σπύρος Δεσύλλας, υπογράμμισε:

«Δεδομένων των συνθηκών, τα παιδιά που ασχολούνται με το μπάσκετ είναι ήρωες. Αυτή τη στιγμή δύο κλειστά γυμναστήρια βρίσκονται εκτός λειτουργίας και συνεχώς ερχόμαστε αντιμέτωποι με προβλήματα που δυσκολεύουν τη προσπάθεια μας. Παρόλα αυτά δεν χάνουμε την ελπίδα μας και πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε το στόχο μας που είναι η άνοδος. Είμαστε χαρούμενοι γιατί στο δυναμικό μας έχουμε και έμπειρους παίκτες και παιδιά που για πρώτη φορά συμμετέχουν σε αγωνιστικό τμήμα».

Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει έντονη κινητικότητα στο χώρο του κερκυραϊκού μπάσκετ κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία δύο ξεχωριστών ομίλων με τέσσερις ομάδες, οι οποίες θα αποτελούνται μόνο από ομάδες του νησιού.


Σίγουρα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, το πώς ένας διακεκριμένος Κερκυραίος αθλητής με εμπειρίες από Ελλάδα και Ευρώπη συμμετέχει σε αυτό το εγχείρημα. 

Ο Γάιος Σκορδίλης, τόνισε στο enimerosi.com:

«Αυτό που με παρακίνησε να ιδρύσουμε μία καινούρια ομάδα στο νησί, είναι ότι πιστεύω με τις εμπειρίες που έχω αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια στο επίπεδο που έχω αγωνιστεί ότι  θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια  ομάδα με διαφορετική νοοτροπία από αυτή που υπάρχει.Οι δύο Κερκυραίοι καλαθοσφαιριστές (σ.σ. Δημήτρης Τάγκας, Σπύρος Χονδρογιάννης) είναι παλιοί  συμπαίκτες και φίλοι και πριν πάρουμε αυτή την απόφαση προηγήθηκαν πολλές συζητήσεις.Τα εύσημα ανήκουν σε αυτούς, δότι αυτοί έριξαν περισσότερο... τρέξιμο, ώστε να γίνει η διαδικασία σωστά και να μπορέσει η ομάδα να δημιουργηθεί και να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα».