Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αντέχει ο ΑΟΚΚ, υπό διάλυση ο Απόλλωνας Πόντου

Superleague 2
14 Ιανουαρίου 2020 / 15:20
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπορεί ο ΑΟΚ Κέρκυρα να μην κερδίζει βαθμούς και να εξακολουθεί να είναι με αρνητική βαθμολογία στο πρωτάθλημα της Super League 2,

αλλά παλεύει να είναι μέσα στον στόχο που έθεσε στην αρχή του πρωταθλήματος, όπου όλα ήταν στον αέρα και φαινόταν ότι  δύσκολα θα συμμετείχε στο πρωτάθλημα, με απαγόρευση μεταγραφών και με τεράστια οικονομικά προβλήματα. Ξεκίνησε με τον Λ. Βόκολο και με νέα παιδιά στοχεύοντας αρχικά να έχει παρουσία στην κατηγορία και να παλέψει για την παραμονή του. Όλοι ήξεραν ότι τίποτα δεν ήταν εύκολο από τη στιγμή που και οι τετρακόσιες χιλιάδες ευρώ  περίπου που θα έπαιρνε η ομάδα από την ΕΡΤ, θα πήγαιναν να πληρωθούν παλιές υποχρεώσεις. Σε κάποιο βαθμό η ομάδα κατάφερε να επιβιώσει, έστω και αν άλλαξαν ήδη τρεις προπονητές, αν έφυγαν καμιά δεκαριά παίκτες και αν δεν έχει πάρει βαθμό και η ψυχολογία είναι υπό του μηδενός. Όμως όλοι περιμένουν να δουν αν θα αντέξει μετά τη φυγή τόσων παιχτών.
Η ρύθμιση παλιών οφειλών σε εφορία και ασφαλιστικούς οργανισμούς, αλλά και σε ποδοσφαιριστές, που πληρώνονται σε δόσεις είναι και ο λόγος που υπήρξε διαβεβαίωση στελέχους της ΠΑΕ  ότι η ομάδα θα πάρει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και ότι περιμένουν 7-8 παίχτες να έρθουν, κάνει τους πάντες να αισιοδοξούν ότι ο ΑΟΚΚ θα βγάλει τη σεζόν, χωρίς να μετράει κανείς αν και πόσους βαθμούς θα μπορέσει να πάρει. Από τις πρώτες αγωνιστικές ο στόχος άλλαξε και πλέον είναι να παίξει την επόμενη σεζόν στη Football League.
Μπορεί όλα αυτά να προβληματίζουν, αλλά ήδη μια ομάδα δείχνει να αποχαιρετάει. Μιλάμε για τον ιστορικό Απόλλωνα Πόντου που δεν αγωνίστηκε στο τελευταίο παιχνίδι στην Κρήτη κόντρα στα Χανιά και δύσκολα θα συνεχίσει. Ήδη υπήρξε επαφή ανθρώπων της ομάδας με τον Δήμαρχο της Καλαμαριάς και γίνεται προσπάθεια να συνεχίσει η ομάδα, αφού κινδυνεύει να πέσει δύο κατηγορίες και να παίξει στο τοπικό Θεσσαλονίκης όπως ο Ηρακλής. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Απόλλωνα είναι το οικονομικό, αφού χρωστάει ένα εκατομμύριο ευρώ, δεν έχει ποδοσφαιριστές καθώς έφυγαν πολλοί που ήταν απλήρωτοι και δεν μπορεί να πάρει ενημερότητες για να κάνει μεταγραφές. Κάποιος θα μπορούσε να πει άλλο Κέρκυρα, άλλο Καλαμαριά, αλλά το επαγγελματικό ποδόσφαιρο που συμπλήρωσε ήδη 40 χρόνια, πάει από το κακό στο χειρότερο και αν δεν υπήρχε φέτος και η ΕΡΤ θα «θρηνούσαμε» πολλές ομάδες που δε θα μπορούσαν να σταθούν.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια