Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ζερβού: «Πλήρως ενήμερος για τη Δίχρονη Προσχολική ο Άνθης»

Ζερβού Μαρία
15 Ιανουαρίου 2020 / 13:44

«Ό,τι εισηγήθηκα το έκανα έπειτα από διαβούλευση με γονείς και δασκάλους κι έπειτα από διαρκή συνεργασία με τον Περιφερειακό Δ/ντη Εκπαίδευσης και την Δ/νση Α΄Βάθμιας» υπογραμμίζει η εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα Παιδείας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Τη δική της άποψη στα όσα καταγγέλλουν περί Δίχρονης Προσχολικής Εκπαίδευσης ο Δ/ντης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Χρήστος Άνθης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αντώνης Κουρσάρης, κατέθεσε η Μαρία Ζερβού.

Η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για θέματα Παιδείας στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων μίλησε στο enimerosi.com δεν έκρυψε την έκπληξή της για τα όσα της καταλογίζουν Άνθης και Κουρσάρης παραδεχόμενη παράλληλα ότι αγνοούσε τον νόμο, ο οποίος προβλέπει συγκρότηση τριμερούς Επιτροπής για θέματα Παιδείας στον Δήμο.

«Η αλήθεια είναι ότι εξεπλάγην δυσάρεστα όταν πληροφορήθηκα τις αντιδράσεις τόσο του κυρίου Άνθη, όσο και του συλλόγου των δασκάλων. Κι αυτό διότι εδώ και αρκετό καιρό, από τον περασμένο Νοέμβριο, είχα καταθέσει στον Δ/ντη της Α'Βάθμιας, τον Χρήστο Άνθη, με τον οποίο μάλιστα, γνωριζόμαστε και συνεργαζόμαστε επί σειρά ετών διιατηρώντας φιλική σχέση, τις σκέψεις και τον σχεδιασμό μου σε ότι αφορά τη στέγαση των νηπιαγωγείων ενόψει της υποχρεωτικής Δίχρονης Προσχολικής Εκπαίδευσης. Αυτό, πρέπει να υπογραμμίσω, ότι έγινε παρουσία του Περιφερειακού Δ/ντη Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, του κυρίου Αγγελόπουλου, με τον οποίο επίσης υπήρχε διαρκής συνεργασία καθ' όλο αυτό το διάστημα.

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πώς προκέκυψε το θέμα με την συγκρότηση αυτής της τριμερούς Επιτροπής βάσει της νονοθεσίας, την οποία αμφότεροι επικαλούνται. Απ' ότι είδα, υπεύθυνος για την συγκρότηση αυτής της Επιτροπής είναι ο κος Αγγελόπουλος, άρα εγώ για ποιον λόγο εγκαλούμαι; Απ' ότι πληροφορήθηκα, άλλωστε, αυτή η Επιτροπή, την οποία επικαλείται τόσο ο κος Άνθης, όσο και ο κος Κουρσάρης, ούτε πέρσι δεν συνεδρίασε...», 
τόνισε φανερά ξαφνιασμένη από την εντονότατη αντίδραση της Δ/νσης Α'Βάθμιας Εκπαίδευσης και Σ.Ε.Π.Ε. 
η  Μαρία Ζερβού.

Η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για θέματα Παιδείας εξήγησε στο
enimerosi.com πως ό,τι σχεδίασε επί χάρτου κι εν τέλει ό,τι εισηγήθηκε προς το Υπουργείο, είναι αφενός αποτέλεσμα συνεργασίας με τους κ.κ. Αγγελλόπουλο και Άνθη βάσει των στοιχείων της Α'Βάθμιας, αλλά και του Ληξιαρχείου Κέρκυρας, αφετέρου διαβούλευσης με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων στα σχολεία της Κέρκυρας...

«Μέχρι σήμερα η αλήθεια είναι ότι τα Δημοτικά Σχολεία λειτουργούσαν εις βάρος των Νηπιαγωγείων. Αυτή την κατάσταση προσπάθησα ν' αλλάξω ερχόμενη σ' επαφή με δασκάλους και γονείς. Δεν γνωρίζω γιατί λέει ο κος Άνθης ότι το Υπουργείο θα μας στείλει μόλις 4 ή 5 προκάτ αίθουσες. Εγώ δεν έχω τέτοιου είδους πληροφόρηση... Είναι πραγματικά απορίας άξιον γιατί γίνεται σήμερα αυτή η αντιπαράθεση όταν το προηγούμενο διάστημα είχαμε βρεθεί 2-3 φορές με τον Περιφερειακό Δ/ντη Εκπαίδευσης κι άλλες τουλάχιστον 2-3 φορές με τον Χρήστο Άνθη ακριβώς γι' αυτόν τον σχεδιασμό... Τότε δεν αντιλήφθηκα κάποια αντίθεση στα όσα προτείναμε ως Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων...»

Η κα Ζερβού, εξάλλου, επισήμανε πως υπάρχουν θέματα, τα οποία έχει συζητήσει η ίδια με τις τοπικές κοινωνίες -πριν ολοκληρώσει το σχεδιασμό της- έχοντας αφουγκραστεί τις ανάγκες που υπάρχουν, όπως για παράδειγμα το σχολείο στον Σπαρτύλα, το οποίο είναι ακατάλληλο για στέγαση νηπιαγωγείου, το σχολείο στον Άγιο Μάρκο, όπου ήδη στους χώρους, όπου θα έπρεπε να βρίσκεται το νηπιαγωγείο, στεγάζεται το Δημοτικό, αλλά και το θέμα με το νηπιαγωγείο των Γιαννάδων, το οποίο την τελευταία διετία μετεγκαταστάθηκε στους Κανακάδες, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, αλλά και χωρίς να έχουν γίνει όλα όσα θα έπρεπε να έχουν ληφθεί υπόψη στην συγκεκριμένη περίπτωση.