Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Ουτρέχτης η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου

Ουτρέχτη
16 Ιανουαρίου 2020 / 11:39

Η Έκθεση «Vakantiebeurs», η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην ολλανδική πόλη, άνοιξε τις πύλες τις στις 15 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 19 του μηνός

ΟΥΤΡΕΧΤΗ (ΟΛΛΑΝΔΙΑ).  Στην Διεθνή Εκθεση Τουρισμού της Ουτρέχτης «Vakantiebeurs 2020», στην Ολλανδία, συμμετέχει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Η συγκεκριμένη Έκθεση λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο από τις 15 έως τις 19 Ιανουαρίου και φέτος στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις επαγγελματιών του Τουρισμού (Τour Operators, εκπρόσωποι Τουριστικών Οργανισμών, Πρακτορεία, Δημοσιογράφοι) στο περίπτερο της Π.Ι.Ν.

Στην Ολλανδία μετέβη και η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, η οποία δεν έχει πάψει να υπογραμμίζει σε κάθε ευκαιρία πως ποντάρει πολλά σε ότι αφορά στην ανάπτυξη του Τουρισμού στη στενή συνεργασία μεταξύ των φορέων, αλλά και των στελεχών ακόμα και τις ίδιας της Περιφερειακής Αρχής, προκειμένου να υλοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πλάνο τουριστικής προβολής και προώθησης των Ιονίων Νήσων.

Στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Ουτρέχτης συμμετέχουν υπηρεσιακοί παράγοντες, όπως και ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, καθώς η Π.Ε. Λευκάδας είναι τιμώμενος προορισμός στην «Vakantiebeurs 2020».

Πρόκειται για την μεγαλύτερη Έκθεση στην Ολλανδία, την οποία πέρυσι επισκέφθηκαν πάνω από 105.000 ενδιαφερόμενοι για ταξιδιωτικούς προορισμούς, αλλά και επιχειρηματίες του τουρισμού.

Φέτος η έκθεση γίνεται 50 ετών και έως τις 19 Ιανουαρίου θα προσφέρει πολλές εκπλήξεις στους επισκέπτες της.



«Με την παρουσία και την ενεργό συμμετοχή μας στην έκθεση σηματοδοτούμε την σημασία που αποδίδουμε στη διεθνή προβολή των Ιονίων Νήσων και ιδιαίτερα στην ολλανδική αγορά που διαχρονικά εκφράζει ενδιαφέρον και προτίμηση στα νησιά μας. Παράλληλα είναι μία εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα τις εξελίξεις στις τάσεις του κοινού και των επαγγελματιών για να σχεδιάσουμε μια σύγχρονη πολιτική προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα, όπως αυτή του θεματικού τουρισμού. Παράλληλα στις επαφές μας παρουσιάζουμε την ευρύτερη πολιτική της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση των παθογενειών, όπως αυτές που αφορούν στηδιαχείριση των απορριμμάτων, στην οδική ασφάλεια, στην προσβασιμότητα στις παραλίες,στην πιστοποίηση των  καθαρών θαλασσών κλπ. Επιστρέφουμε με
χρήσιμες εμπειρίες και ιδέες για τη συνέχεια του έργου μαςκαι την καλύτερη οργάνωση της συμμετοχής μας στις εκθέσεις»,
τόνισε η Ρόδη Κράτσα–Τσαγκαροπούλου.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του θεσμού του τιμώμενου προορισμού που έχει καθιερώσει ο ΕΟΤ Κάτω Χωρών για την ελληνική συμμετοχή, η Λευκάδα προβλήθηκε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκεσήμερα το μεσημέρι.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε η παρουσίασητης Λευκάδας ως τουριστικός προορισμός με βίντεοκαιαπαντήσεις σε ερωτήσεις παρευρισκόμενων, παρουσιάστηκαν τα λευκαδίτικα προϊόντα (σαλάμι Λευκάδας, λαδοκούλουρα, λευκό κρασί) και διανεμήθηκε έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό με πληροφορίες για το νησί, ενώ μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν και άλλα παραδοσιακά εδέσματα της Ιόνιας γης.

Επιπλέον πραγματοποιήθηκε κλήρωση με έπαθλο πακέτο φιλοξενίας στο Μεγανήσι, το οποίοπεριλαμβάνει δωρεάν διαμονή και αεροπορικά εισιτήρια, μετά από χορηγία που εξασφάλισε η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας στην Έκθεση αποτιμάται θετική, ενώ οι επαφές που πραγματοποιεί η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου με σημαντικούς επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη διεθνή τουριστική, αγορά αλλά και με δημοσιογράφους και bloggers είναι ιδιαίτερα γόνιμες για την προσέλκυση της ολλανδικής αγοράς.