Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Περπάτησαν και ξεναγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της πόλης

Ιστορικό κέντρο
19 Ιανουαρίου 2020 / 11:24

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπορεί οι καιρικές συνθήκες να μην ήταν ευνοϊκές, όμως η ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της Κέρκυρας

που διοργανώθηκε από την Ένωση Διπλωματούχων Ξεναγών Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιήθηκε κανονικά το πρωί της Κυριακής.

Στο παρελθόν η Ένωση Ξεναγών Κέρκυρας, έχει πραγματοποιήσει  περίπατο στο κέντρο της Κέρκυρας σε μαθητές  στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας Ξεναγού, για πρώτη φορά όμως διοργανώνεται με αυτό τον τρόπο. Η πρόεδρος της Ένωσης Ξεναγών Κέρκυρας Μάγδα Κουσουνή εξέφρασε την ικανοποίηση από την ανταπόκριση των Κερκυραίων στο  κάλεσμα "Δυστυχώς, ο καιρός σήμερα δεν ήταν με το μέρος μας, παρόλα αυτά σήμερα υπήρξε ανταπόκριση καθώς  συμμετείχαν 250 άτομα στις ομάδες ξενάγησης, ενώ είχαμε ακυρώσεις από αρκετό κόσμο που έμενε μακριά. Το ιστορικό κέντρο της Κέρκυρας είναι ένα μουσείο χωρίς τοίχους, και η γνώση που μπορούμε να λάβουμε απο κάθε γωνιά του είναι πολύ μεγάλη. Το πρόγραμμα ήταν πολύ ευέλικτο και οι ξεναγήσεις καθορίζονταν είτε από τους ξεναγούς είτε από τους συμμετέχοντες και στο μέλλον επιθυμούμε να επαναλάβουμε ανάλογες δράσεις"

Η  ανάγκη του κόσμου να μάθει περισσότερα για την Κέρκυρα και η γνωριμία του κόσμου με το επάγγελμα του ξεναγού αποτελούν τους λόγους για τους οποίους διοργανώθηκε σήμερα ο ιστορικός περίπατος. Συγκεκριμένα, η διοργάνωση ξεναγήσεων από μη διπλωματούχους ξεναγούς αποτελεί μεγάλο πρόβλημα. "Τελευταία  υπάρχει μια αύξηση της παραβατικότητας στη Κέρκυρα με τουρίστες  και ντόπιους που εκμεταλλεύονται την απουσία ελεγκτικών μηχανισμών και διοργανώνουν ξεναγήσεις. Σήμερα είναι μια ευκαιρία να προστατέψουμε το επάγγελμα μας, και ο καλύτερος τρόπος για να πετύχουμε κάτι τέτοιο είναι ο κόσμος να γνωρίσει και να καταλάβει τη σημασία του ξεναγού" υπογραμμίζει η πρόεδρος των Ξεναγών Κέρκυρας.