ΛαΣυ: Θολώνει τα νερά ο Γαλιατσάτος

Ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» περιφερειακός σύμβουλος Θ. Γουλής

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ότι προετοιμάζει το έδαφος για διώξεις υπαλλήλων κατηγορεί τον Περιφερειάρχη η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση, σε ανακοίνωση που αναφέρεται στη συνέντευξη τύπου της Δευτέρας στα τοπικά ΜΜΕ:

20
Ιουλίου / 2016

«Ο περιφερειάρχης καταφέρθηκε με βαριές κουβέντες εναντίον ομάδας εργαζομένων στην Περιφέρεια χωρίς να τους προσδιορίσει. Επίσης ανέφερε ότι τους στηρίζουν πολιτικο-οικονομικά συμφέροντα τα οποία επίσης δεν ονομάτισε.
Έδωσε αυτήν την συνέντευξη λίγες ώρες μετά αφότου 2 εργαζόμενοι της Περιφέρειας μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο…
Λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη ήταν προγραμματισμένη έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην οποία δεν είχε την στοιχειώδη δημοκρατική ευαισθησία να ενημερώσει για όσα είχε πει πριν στα ΜΜΕ. Προφανώς φοβήθηκε ερωτήσεις και τοποθετήσεις των Π. Συμβούλων. Φαίνεται όμως στην πράξη πόσο σέβονται ο ίδιος και οι ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ που τον στηρίζουν ακόμα και αυτούς τους αστικούς θεσμούς –όπως το Π.Σ.- τους οποίους κατά τα άλλα τους εκθειάζουν.

Τα εύκολα θύματα

Με την επίθεση του ενάντια στους εργαζόμενους ο Περιφερειάρχης των ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ αποπροσανατολίζει από τις κύριες αιτίες των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει και η Τοπική Διοίκηση (Δήμοι-Περιφέρειες)  που είναι:
· Η μεγάλη περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης
· Η συστηματική άρνηση όλων των κυβερνήσεων για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού (στην περιφέρεια Ι.Ν. λείπει το 50% του προσωπικού που προβλέπει ο οργανισμός της)
· Ο αντιδραστικός φιλομονοπωλιακός προσανατολισμός όλων των κατευθύνσεων της ΕΕ και των νόμων ελληνικών κυβερνήσεων που διέπουν τη λειτουργία Δήμων και Περιφερειών
Έτσι ο Περιφερειάρχης συγκαλύπτει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και της ΕΕ και στρέφεται απέναντι στα εύκολα θύματα τους εργαζόμενους, οι οποίοι μάλιστα δεν μπορούν να απαντήσουν γιατί θα διωχθούν. Τόση δημοκρατία έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ…

Ετοιμάζει διώξεις 

Το περιεχόμενο της συνέντευξης του υπηρετεί και τον στόχο της διάσπασης των εργαζομένων Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα ενώ παράλληλα προετοιμάζει το έδαφος για διώξεις σε βάρος υπαλλήλων της Περιφέρειας.
Μιλώντας για «βαθύ κράτος» ο κ. Γαλιατσάτος σκόπιμα θολώνει τα νερά για τον χαρακτήρα του κράτους στον καπιταλισμό: Ότι δηλαδή το κράτος είναι ένας μηχανισμός που δουλεύει για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των καπιταλιστών και να εξασφαλίζει την πολιτική και οικονομική κυριαρχία τους. Αυτά τα συμφέροντα υπηρετεί και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Ακριβώς γιατί υπηρετεί την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης ο Περιφερειάρχης στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους.
Οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματα τους αλλά και να οργανωθούν, να αντισταθούν».