Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κράτσα σε Δήμαρχο Αθηναίων: «Ο επτανησιακός πολιτισμός να γίνει ορατός στην καρδιά της χώρας»

Κράτσα-Τσαγκαροπούλου Ρόδη
20 Ιανουαρίου 2020 / 14:30

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων επανέλαβε στον Κώστα Μπακογιάννη το χρόνιο αίτημα των Επτανήσιων για άγαλμα του Διονυσίου Σολωμού σε κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας

ΑΘΗΝΑ.  Συνάντηση στην Αθήνα, με τον Δήμαρχο της πρωτεύουσας, Κώστα Μπακογιάννη, είχε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου από την Π.Ι.Ν., η Περιφερειάρχης μεταξύ άλλων διατύπωσε στον Κώστα Μπακογιάννη το χρόνιο αίτημα των Επτανήσιων για τοποθέτηση αγάλματος του εθνικού ποιητή, Διονυσίου Σολωμού, σε κεντρικό σημείο των Αθηνών.

Αναλυτικά η ενημέρωση από το γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων αναφορικά με τη συνάντηση Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και Κώστα Μπακογιάννη έχει ως εξής:

«Σε ζεστό και δημιουργικό κλίμα έγινε η συνάντηση της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσα–Τσαγκαροπούλου και του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, με θέμα συζήτησης την παρουσία των Ιονίων Νήσων στην Αθήνα, με το αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό των επτανησιακών κοινοτήτων αλλά και τις πρωτοβουλίες της Περιφερειακής Αρχής για την ανάδειξη των συμβόλων και του πολιτισμού των Ιονίων Νήσων.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης παρουσίασε στο Δήμαρχο Αθηναίων το χρόνιο αίτημα των Επτανησίων για την τοποθέτηση αγάλματος του εθνικού ποιητή Διονύσιου Σολωμού σε κεντρικό σημείο (πλατεία) της Αθήνας.

Αναφέρθηκε σε διαβήματα χωρίς θετική ανταπόκριση που έχουν γίνει σε προηγούμενους Δημάρχους της Αθήνας, καθώς και σε απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων το 2013 με δέσμευση μάλιστα για τη συμμετοχή της Περιφέρειας στη χρηματοδότηση της φιλοτέχνησης του αγάλματος.

«Οι επετειακές εκδηλώσεις για το 2021 αποτελούν το ιδανικό πλαίσιο για να αναδειχθεί η προσφορά των Επτανησίων στην Εθνική Επανάσταση και την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον τουρκικό ζυγό, να τιμηθούν τα πατριωτικά και τα δημοκρατικά της ιδεώδη με κορυφαίο σύμβολο το Διονύσιο Σολωμό, αλλά και η συμμετοχή στο χτίσιμο της νεώτερης Ελλάδας», τόνισε η Ρόδη Κράτσα–Τσαγκαροπούλου.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, δέχθηκε την πρόταση με ενθουσιασμό και διαβεβαίωσε την Περιφερειάρχη για την προσωπική του ενασχόληση, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και την ευχαρίστησε για την προσφορά της Περιφέρειας προς την Αθήνα.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων άκουσε επίσης με μεγάλο ενδιαφέρον την πρόταση της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για τη συνεργασία τους, με στόχο τη δημιουργία Επτανησιακής Λέσχης στην Αθήνα, σε κτίριο, το οποίο θα μπορούσε να προσφέρει ο Δήμος της Αθήνας και να επισκευάσει και εξοπλίσει η Περιφέρεια με τη συνεισφορά χορηγιών.

«Ο πολιτισμός μας ασκεί γοητεία παντού στην Ελλάδα. Πρέπει να γίνει ορατός στην καρδιά της χώρας και στο κέντρο των αποφάσεων που είναι η Αθήνα. Οι Επτανήσιοι της πρωτεύουσας αγκαλιάζουν με ενθουσιασμό τις πρωτοβουλίες μας και αρχίζουν να ανακτούν τη χαμένη τους υπερηφάνεια. Το οφείλουμε στην ιστορία μας, στη δέσμευσή μας για μεγαλύτερη λάμψη των νησιών μας και στην προετοιμασία ενός καλύτερου μέλλοντος», κατέληξε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.