Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με κομμάτι για τον Τζούλιαν Ασάντζ, η πίτα του Μέρα25

μέρα25
20 Ιανουαρίου 2020 / 15:18

Στις 12.30 μ.μ. της Κυριακής, συντονισμένα και σε ζωντανή σύνδεση μεταξύ τους, τα γραφεία του κόμματος σε όλη την Ελλάδα έκοψαν την πίτα τους παρουσία μελών και βουλευτών του κόμματος.

ΑΘΗΝΑ. Το 2020 είναι η χρονιά που το ΜέΡΑ25 απλώνει βαθύτερα τις ρίζες του σε όλη την Ελλάδα, με την ενεργοποίηση των τοπικών οργανώσεων που θα οδηγήσουν στο Πρώτο Διαβουλευτικό Συνέδριο του κόμματος.
Σε αυτό το πνεύμα έγινε και η κοπή της πίτας του κόμματος για το 2020. Στις 12.30 μ.μ. της Κυριακής, συντονισμένα και σε ζωντανή σύνδεση μεταξύ τους, τα γραφεία του κόμματος σε όλη την Ελλάδα έκοψαν την πίτα τους παρουσία μελών και βουλευτών του κόμματος. Από την Θεσσαλονίκη μέχρι την Κρήτη και με ενδιάμεσους σταθμούς την Αθήνα και την Πάτρα, το ΜέΡΑ25 ξεκίνησε συμβολικά τη χρονιά του με το ίδιο πνεύμα που οδήγησε στη δημιουργία του DiEM25: «όλοι μαζί ενωμένοι, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά».
Τα κομμάτια της πίτας εμπεριείχαν και πολιτικούς συμβολισμούς. Το κομμάτι για τη «Ζωή πάνω στη γη» σηματοδοτούσε τη δέσμευση να αποτραπεί μια περιβαλλοντική δυστοπία, ενώ η πάλη για ένα καλύτερο μέλλον αποτυπώθηκε στο κομμάτι «για τα παιδιά που έρχονται, για τα παιδιά που φεύγουν». Τέλος, ένα κομμάτι αντιστοιχούσε στον διωκόμενο συνοδοιπόρο του DiEM25 ΤζουλιάνΑσάντζ.