Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δάσκαλοι Κέρκυρας: «Δεν υποχωρούμε - Απαιτούμε απόσυρση του άρθρου για τα πτυχία»

Σ.Ε.Π.Ε.
22 Ιανουαρίου 2020 / 10:20

Σταθεροί στις θέσεις τους ενάντια στο νομοσχέδιο, το οποίο προωθεί προς ψήφιση του Υπουργείο Παιδείας, οι εκπαιδευτικοί της Α΄ Βάθμιας στην Κέρκυρα - Καταγγελία για την ισχυρή αστυνομική παρουσία στη χθεσινή παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης

ΚΕΡΚΥΡΑ.   Ανακοίνωση, με την οποία αφενός χαιρετίζεται η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις συγκεντρώσεις που οργανώθηκαν από Δ.Ο.Ε.-Ο.Λ.Μ.Ε.-Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. σε όλη την Ελλάδα (και την Κέρκυρα), αφετέρου καταγγέλλεται η ισχυρή αστυνομική παρουσία έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων στη χθεσινή (21/1) παράσταση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών, εξέδωσε το Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε.

Στην εν λόγω ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας και φέρει τις υπογραφές του προέδρου, Αντώνη Κουρσάρη και του γενικού γραμματέα, Παναγιώτη Ποζίδη, αναφέρονται τα εξής:

«ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ - ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 50
ΤΟΥ ΥΠΟ ΨΗΦΙΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΙΣΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΩΝ


Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Κέρκυρας χαιρετίζει τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στις δυναμικές συγκεντρώσεις Δ.Ο.Ε.-Ο.Λ.Μ.Ε.-Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. σε όλη την Ελλάδα για να εκφράσουν την έντονη αντίθεση του Κλάδου στις αιφνιδιαστικές και απαράδεκτες ρυθμίσεις της κυβέρνησης που στοχεύουν στην αποδυνάμωση και υποβάθμιση του κοινωνικού αγαθού της δημόσιας εκπαίδευσης.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας καταγγέλλει την ισχυρή παρουσία της αστυνομίας έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, έτοιμες να αντιμετωπίσουν τους διαμαρτυρόμενους που ζητούσαν να αποσυρθεί συνολικά το νομοσχέδιο που προχωράει παραπέρα την ιδιωτικοποίηση της Εκπαίδευσης! Η κυβέρνηση εφαρμόζει με μεγαλύτερη σφοδρότητα το δόγμα «Νόμος και Τάξη», προσπαθώντας με την παρουσία της αστυνομίας παντού να επιβάλλει τον φόβο, απαγορεύοντας άλλοτε τις διαδηλώσεις, ή προσπαθώντας να εκφοβίσει όλους όσοι σηκώνουν κεφάλι.

Στη χθεσινή παράσταση διαμαρτυρίας ακούστηκε δυνατά η φωνή των εκπαιδευτικών και των φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ. που εμπορευματοποιεί την Ανώτατη Εκπαίδευση, υποβαθμίζει τα πτυχία των Δημόσιων Πανεπιστημίων και  ανοίγει τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας των Πανεπιστημίων, συνδέει την αξιολόγηση με τη χρηματοδότησή τους,  εξισώνει τα πτυχία των ΑΕΙ με τα Κολέγια και τιμωρεί νεοδιόριστους και αναπληρωτές με 3ετή αποκλεισμό από τους πίνακες σε περίπτωση αδυναμίας ανάληψης υπηρεσίας.

Ζητάμε:

• Την απόσυρση κάθε τιμωρητικής διάταξης στους διορισμούς εκπαιδευτικών

• Την απόσυρση του άρθρου 50 που υποβαθμίζει τα πτυχία των πανεπιστημίων εξισώνοντάς τα με αυτά των μεταδευτεροβάθμιων κολλεγίων

• Τον μόνιμο διορισμό όλων των εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση με βάση τις θέσεις του κλάδου για τη δομή της εκπαίδευσης

• Την  εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με των μόνιμων εκπαιδευτικών

• Χρηματοδότηση και κτηριακές υποδομές που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των μαθητών

• Καθολική εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης

• Καμία  τιμωρητική αξιολόγηση-χειραγώγηση για την οποία συνεχώς γίνεται λόγος από τον πρόεδρο του Ι.Ε.Π.

• Επαναφορά της 35ετίας στις συντάξεις των εκπαιδευτικών

• Επιστημονική και οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών 
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις για να ανατρέψουμε τις αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις».