Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καθυστέρησε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου λόγω ηλεκτρολογικής βλάβης

Περιφερειακό Συμβούλιο
22 Ιανουαρίου 2020 / 14:52

Ένα καμένο καλώδιο ήταν η αιτία που καθυστέρησε για περίπου 45΄ η έναρξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων στο κτίριο της Παλιάς Νομαρχίας το απόγευμα της Τετάρτης

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Ένα απρόοπτο περιστατικό στο ξεκίνημα του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, το απόγευμα της Τετάρτης 22 Ιανουαρίου, στην αίθουσα της Παλιάς Νομαρχίας, είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση της συνεδρίασης.

Συγκεκριμένα, λίγα λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης, η οποία διεξαγόταν με τηλεδιάσκεψη, όπως συνηθίζεται το τελευταίο -αρκετό, είναι αλήθεια- διάστημα, μια έκρηξη πάνω από τα κεφάλια των περιφερειακών συμβούλων της «ΑΝ.Α.Σ.Α.», Θεόδωρου Γαλιατσάτου, Τηλέμαχου Γαβαλά και Αλέκου Μιχαλά, τάραξε το ήρεμο κλίμα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Παλιάς Νομαρχίας (σ.σ. δεν αποδείχθηκε ιδιαίτερα γούρικη ως επιλογή σε σχέση με την έδρα της Π.Ι.Ν. στις Αλυκές Ποταμού).



Ένα καλώδιο, το οποίο τροφοδοτούσε με ρεύμα τον προτζέκτορα, που χρησίμευε για τη μετάδοση εικόνας από τις άλλες Περιφερειακές Ενότητες, άρπαξε φωτιά διακόπτοντας απότομα, τόσο την επικοινωνία με τα άλλα νησιά, όσο και τη συνεδρίαση του σώματος.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε και πάλι έπειτα από περίπου 45' -οι περιφερειακοί σύμβουλοι στο μεταξύ είχαν την ευκαιρία ν' απολαύσουν τα εδέσματα του cetering που καλύπτει τις ανάγκες των συμβουλίων- κι αφού βεβαίως κατέστη δυνατό να βρεθεί ο ηλεκτρολόγος της Π.Ι.Ν. (σ.σ. δεν ήταν και το πιο εύκολο λόγω του... προχωρημένου της ώρας) προκειμένου να ελέγξει και να αποκαταστήει τη βλάβη.