Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Η εποχή των εκθετικών τεχνολογικών αλλαγών» ομιλία στην Αναγνωστική Εταιρία

Αναγνωστική Εταιρία Κέρκυρας
22 Ιανουαρίου 2020 / 15:11
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Αναγνωστική Εταιρία πραγματοποιεί εκδήλωση με ομιλία του κ. Γιώργου Νούνεση, Διευθυντή

Ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», με θέμα: «Η Εποχή των Εκθετικών Τεχνολογικών Αλλαγών». Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρίας, την Παρασκευή31 Ιανουαρίου 2020, ώρα 20:00.

Γιώργος Νούνεσης

Ο Γιώργος Νούνεσης είναι Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», Διευθυντής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου (2017-2019). Αναπτύσσει έντονη δραστηριότητα στην μεταφορά τεχνολογίας επιτυγχάνοντας τις πρώτες μεγάλες συμφωνίες του Δημοκρίτου με διεθνείς επιχειρήσεις, κολοσσούς στην καινοτομία. Σπούδασε Φυσική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε το Διδακτορικό του στη Σχολή Φυσικής και Αστρονομίας του University of Minnesota. Ολοκλήρωσε τριετή Μεταδιδακτορική Έρευνα στο Τμήμα Χημείας του Massachusetts Institute of Technology (MIT) καθώς και το Executive Program «Innovation for Economic Development» στο Harvard Kennedy School of Government.  Πριν την επιστροφή του στην Ελλάδα εργάστηκε ως Ερευνητής στο Center for Materials Science and Engineering στο MIT καθώς και στο Francis Bitter National Magnet Laboratory επίσης στο ΜΙΤ. Έχει εργαστεί ως Προσκεκλημένος Καθηγητής στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Bordeaux I και ως Προσκεκλημένος Ερευνητής στο Centre de Recherche Paul Pascal στο CNRS της Γαλλίας. Για το επιστημονικό του έργο έχει τιμηθεί από την Αμερικανική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής, Το Κοινωφελές Ίδρυμα Λάτση, το Εμπειρίκειο Ίδρυμα, το Department of the Navy των ΗΠΑ και το Graduate School του University of Minnesota.  Είναι εμπειρογνώμων αξιολογητής σε διεθνείς χρηματοδοτικούς οργανισμούς της έρευνας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τις ΗΠΑ (NSF), την Πολωνία, την Τουρκία, το Βέλγιο και την Ελλάδα. 
Δυο λόγια για τη διάλεξη
Ζούμε στην εποχή των εκθετικών αλλαγών στην τεχνολογία. Δεν υπάρχει τομέας της επιστήμης ή της ανθρώπινης δραστηριότητας που να έχει μείνει ανεπηρέαστος: Υγεία, Τρόφιμα, Ενέργεια, Βιομηχανική Παραγωγή, Αυτοκίνηση, Μεταφορές, Εμπόριο, Οικονομικές  Συναλλαγές, Οργάνωση των Επιχειρήσεων, Κυβέρνηση… Στην εκθετική εποχή το μέλλον είναι αδύνατον να προβλεφθεί, οι ευκαιρίες όμως είναι τεράστιες. Τα τελευταία τρία χρόνια ο Δημόκριτος το μεγαλύτερο Ερευνητικό Κέντρο της Ελλάδας, μετασχηματίζεται ριζικά με σκοπό να αγκαλιάσει τις εκθετικές τεχνολογίες, να υποστηρίξει την καινοτομία και να συμβάλει καθοριστικά στην οικονομική ανάκαμψη της Χώρας. Η Νανοτεχνολογία και η Τεχνητή Νοημοσύνη βρίσκονται στο κέντρο των ερευνητικών δραστηριοτήτων, δημιουργώντας όλες τις σημαντικές συνέργειες και τη διεπιστημονικότητα που απαιτείται σε τομείς όπως οι Τηλεπικοινωνίες, τα Προηγμένα Υλικά, η Ενέργεια, το Περιβάλλον, οι Επιστήμες Ζωής και η Βιοτεχνολογία, η Ασφάλεια και η Πολιτιστική Κληρονομία.
Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.