Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο διαιτητής στο νοσοκομείο και το μπάσκετ στα τάρταρα

Μπάσκετ
22 Ιανουαρίου 2020 / 18:38
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα απαράδεκτα γεγονότα που έγιναν την Κυριακή στο παιχνίδι πρωταθλήματος της Α ΕΣΚΑΒΔΕ ανάμεσα σε Ιόνιο και ΑΕ Καναλακίου

στιγμάτισαν το κερκυραϊκό μπάσκετ. Ήταν ένα ντέρμπι ανάμεσα στους δυο πρωτοπόρους, με τη φιλοξενούμενη ομάδα να είναι μπροστά στο σκορ με 66-68 και τον Ιόνιο να έχει την τελευταία επίθεση. Σε ένα μπάσιμο του Περούλη, δέκα δευτερόλεπτα πριν το τέλος χάθηκε η μπάλα, ο Ιόνιος ζήτησε φάουλ, το οποίο δε δόθηκε με αποτέλεσμα οι διαιτητές να δεχτούν επίθεση με τη λήξη της αναμέτρησης.
Στον αγωνιστικό χώρο μπήκαν και κάποιοι «φίλαθλοι» χωρίς να καταλάβει κανείς το γιατί, ο διαιτητής Λειβαδίτης δέχτηκε μια κεφαλιά στο πρόσωπο και όταν έπεσε κάτω και μια κλωτσιά στο σβέρκο και ακολούθησαν γεγονότα ντροπής για την Κέρκυρα και τον αθλητισμό της.
Ο τραυματισμένος διαιτητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύτηκε, μετά από την άνανδρη επίθεση που δέχθηκε όντας απροστάτευτος. Μία ενέργεια καταδικαστέα από κάθε υγιώς σκεπτόμενο άνθρωπο και ιδιαίτερα πέρα από κάθε λογική του αθλητισμού. Μια ενέργεια που φέρνει μνήμες από πριν 45, όταν σε παιχνίδι Β΄ Εθνικής μεταξύ ΚΓΣ και Απόλλωνα Πάτρας έγιναν παρόμοια επεισόδια.
Και όλο αυτό γιατί υπήρξε μια εντελώς ανόητη λογική από κάποιους που θεώρησαν ότι αδικήθηκε η κερκυραϊκή ομάδα. Το μόνο που κατάφερε ο Ιόνιος είναι Περούλης και Μαγγανάς να είναι κατηγορούμενοι, να τους πάρουν τα δελτία και φυσικά θα ακολουθήσει παραδειγματική τιμωρία και ο Ιόνιος χωρίς δύο από τους καλύτερους παίχτες του, δεν έχει καμιά τύχη φέτος και πιθανόν και στη συνέχεια.
Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η διοργανώτρια να αναβάλει όλα τα ματς του επόμενου Σαββατοκύριακου, ο Σύνδεσμος διαιτητών της Άρτας από όπου ήταν ο άλλος διαιτητής, Αλέξανδρος Ντάγκας, να αποφασίσει ότι κανείς διαιτητής του Συνδέσμου ως το τέλος της περιόδου να μη σφυρίξει παιχνίδι του Ιόνιου και ίσως ανάλογες αποφάσεις ανακοινώσουν και άλλοι σύνδεσμοι.
Ο Γιαννιώτης διαιτητής που χτυπήθηκε άσχημα σίγουρα θα κάνει μηνύσεις και οι τιμωρίες θα είναι πολύ σκληρές με βάση τον νέο αθλητικό νόμο, όσον αφορά το θέμα της βίας. Πέραν όλων αυτών οι ενέργειες των δύο παικτών αλλά και κάποιων ανόητων «φιλάθλων» που μπήκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ντροπιάζουν την Κέρκυρα και είναι κάτι που δε θα έπρεπε ποτέ να συμβεί και μάλιστα με τέτοιο βάρβαρο τρόπο σε δυο απροστάτευτους ανθρώπους, ακόμη και αν είχαν κάνει λάθος.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια