Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σερεμέτης: Η αποκομιδή απορριμμάτων σε αεροδρόμιο και λιμάνι δεν γίνεται από τον Δήμο

Απορρίμματα
22 Ιανουαρίου 2020 / 20:55

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ερώτημα για τα τέλη αποκομιδής του αεροδρομίου και του λιμανιού καθώς και για το πού καταλήγουν αυτά τα απορρίμματα, έθεσε ο Γιώργος Καλούδης στο δημοτικό συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων.

Όπως είπε ο επικεφαλής της παράταξης " Πρώτα η Κέρκυρα", «σύμφωνα με πληροφορίες η Εταιρεία Fraport, ιδιοκτησίας του Γερμανικού Δημοσίου, τα τελευταία χρόνια δεν πληρώνει στον Δήμο Κερκυραίων για την αποκομιδή των απορριμμάτων της από το Ιωάννης Καποδίστριας. Επίσης δεν είναι γνωστό που εναποθέτει τα μπάζα.
Φήμες υπάρχουν επίσης και για τη μεταφορά των απορριμμάτων από τα κρουαζιερόπλοια και τα πλοία από ιδιώτες»

Απευθυνόμενος στη δημοτική αρχή, ο Γιώργος Καλούδης ρώτησε «Ποιος κάνει τη περισυλλογή απορριμμάτων από το Αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας της Κέρκυρας;
Εάν ο Δήμος, τότε η Fraport πληρώνει τα νόμιμα τέλη;
Που εναποτίθενται τα απορρίμματα της Fraport; Εάν στο Τεμπλόνι, η Fraport πληρώνει τα νόμιμα τέλη;
Ποιος κάνει τη περισυλλογή από τα κρουαζιερόπλοια στο Λιμάνι της Κέρκυρας; Πάνε στο Τεμπλόνι; Πληρώνονται τα νόμιμα τέλη;»

Στο ερώτημα απάντησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιάννης Σερεμέτης, αναφέροντας ότι η αποκομιδή απορριμμάτων στο Αεροδρόμιο και στο Λιμάνι, δεν γίνεται από τον Δήμο και αυτό προβλέπεται από τη σύμβαση που έχει υπογράψει το Ελληνικό Δημόσιο. Πρόσθεσε ωστόσο ότι για όσα απορρίμματα πηγαίνουν στον ΧΥΤΑ, τα τέλη εναπόθεσης πληρώνονται κανονικά, χωρίς διαφορά στην τιμολόγηση.