Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εργαζόμενοι ΟΤΑ Κέρκυρας: «Δεν θα επιτρέψουμε τη διάλυση της Υπηρεσίας Καθαριότητας»

Εργαζόμενοι
23 Ιανουαρίου 2020 / 07:55

Την απασχόληση των νεοπροσληφθέντων στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων σε άλλες θέσεις, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Την απασχόληση των νεοπροσληφθέντων -με την προκήρυξη 3Κ μέσω ΑΣΕΠ- στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων σε άλλες θέσεις και με άλλα καθήκοντα απ' αυτά που περιγράφονταν στην προαναφερθείσα προκήρυξη, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Κέρκυρας.

Στην εν λόγω ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του Συλλόγου, Σταμάτης Κορφιάτης, περιγράφεται η κατάσταση, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το πού απασχολούνται οι νεοπροσληφθέντες με την προκήρυξη 3Κ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Κέρκυρας αναφέρει:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ
3Κ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ
ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΕ ΑΛΛΟΤΡΙΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ


«Καταγγέλλουμε ότι ενώ μετά από πολλά χρόνια προσελήφθησαν επιτέλους με την προκήρυξη 3κ ,υπάλληλοι για να στελεχώσουν την πολύπαθη υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου, ώστε να προσφέρει τις υπηρεσίες που οφείλουμε στους πολίτες μας αλλά δυστυχώς φαίνεται ότι προσελήφθησαν για άλλη εργασία και απασχολούνται σε άλλες θέσεις.

Μέχρι σήμερα έχουν ορκιστεί και αναλάβει υπηρεσία στον Δ. Κ. Κέρκυρας 70 άτομα αρχικά και 18 άτομα στη συνέχεια, που τοποθετήθηκαν με τις αποφάσεις με ΑΔΑ:ΨΜΥΥ46ΜΓ2Α-8ΤΝ , ΨΙΛ246ΜΓ2Α-73Α στην Διεύθυνση καθαριότητας όπως ο νόμος προβλέπει.

Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, μετά από αναφορές συναδέλφων προς τον Σύλλογό μας, καταγγέλλουμε ότι αριθμός προσληφθέντων απασχολούνται σε θέσεις γραφείων κ.λ.π. και παρά τα έγγραφά μας (α.π. 205/19 προς τις αρμόδιες Διευθύνσεις του Δήμου Κ. Κέρκυρας και α.π. 3/14-1-2020 προς την Δήμαρχο,Γ. Γ. και αρμόδιους αντιδημάρχους) δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση για το που απασχολούνται οι προσληφθέντες.

Ο Σύλλογός μας ζητάει να εφαρμοστούν όσα προβλέπει ο νόμος και να εργάζεται ο καθένας στην ειδικότητα για την οποία προσελήφθη.

Οι συνάδελφοι που για σειρά ετών έχουν επωμισθεί τις συνέπειες της υποστελέχωσης της υπηρεσίας για σειρά ετών περιμένουν τους νέους συναδέλφους για να πάρουν οφειλόμενες άδειες κλπ και οι πολίτες για να έχουν τις υπηρεσίες που δικαιούνται.

Αντί της στελέχωσης της υπηρεσίας και της αποτελεσματικότερης λειτουργίας της, όσοι εργάζομενοι υπηρετούν στις ειδικότητες για τις οποίες προσελήφθησαν επωμίζονται άνισα τα βάρη και των απόντων από την υπηρεσία τους.

Παρουσιάζονται φαινόμενα μία μόνο συνάδελφος,με επιβαρυμένη υγεία, να καθαρίζει μόνη όλο το Δημαρχείο και όποιο άλλο κτήριο του Δήμου παρουσιαστεί ανάγκη, χωρίς να υπάρχει άλλο άτομο να επιμεριστεί τα καθήκοντα αυτά, άλλοι να εργάζονται συνεχόμενα χωρίς ρεπό και όλοι να νίπτουν τα χείρας τους.

Ενημερώνουμε ότι ο νόμος προβλέπει ότι λόγω της φύσης της εργασίας τους οι εργαζόμενοι της καθαριότητας αμείβονται από τα ανταποδοτικά και ασφαλίζονται με ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά.

Δεν θα επιτρέψουμε να διαλυθεί η υπηρεσία καθαριότητας ακυρώνοντας την μόνη ευκαιρία στελέχωσης της».