Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η «αριθμητική» των νεοπροσληφθέντων στην Καθαριότητα του Δήμου Κ. Κέρκυρας

υπηρεσία καθαριότητας
23 Ιανουαρίου 2020 / 10:21
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Τι απαντά ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας στην παράταξη του Γιάννη Τρεπεκλή, για τις τοποθετήσεις των εργαζομένων στον Δήμο.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε ανεβασμένους τόνους συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, στο πλαίσιο του δημοτικού ελέγχου, το θέμα της τοποθέτησης των υπαλλήλων που προσελήφθησαν πρόσφατα στον μέσω ΑΣΕΠ.  Απάντηση στην ερώτηση της Α. Δαγκλή της παράταξης του Γιάννη Τρεπεκλή, έδωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιάννης Σερεμέτης. Η κ. Δαγκλή υποστήριξε ότι μεγάλος αριθμός από τους νεοπροσληφθέντες εργαζόμενους στην καθαριότητα με την 3Κ του ΑΣΕΠ, ασχολούνται σε άλλες υπηρεσίες και γραφεία, γι αυτό  και δεν γίνεται κανονικά η αποκομιδή των σκουπιδιών. Μάλιστα το γεγονός επεσήμανε -όπως είπε- και μέσω των κοινωνικών δικτύων. «Εις επίρρωσιν αυτών» συνέχισε η κ. Δαγκλή «ο σύλλογος εργαζομένων των Δήμου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση- καταγγελία. Θα ήθελα λοιπόν να γνωρίζω, αν ο στόχος σας είναι η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας».
Πριν πάρει το λόγο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, παρενέβη η Δήμαρχος για να αναφερθεί ειδικά στο θέμα της δημοσιοποίησης των δημοτικών πραγμάτων μέσω Facebook. «Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι σύμβουλοι» είπε η Μ. Υδραίου «θεωρώ ότι πρέπει να επιδεικνύουν την αντιστοιχη σοβαρότητα και να μην κάνουν πολιτική μέσα από το Facebook». «Η πολιτική του FB πρέπει να τελειώνει». Έντονη ηταν η αντίδραση της Ανδρομάχης Δαγκλή που απάντησε «Μάθημα δημοκρατίας δεν δέχομαι από κανέναν, δεν θα μου υποδείξει κανείς τι θα γράφω». 
Ο κ. Σερεμέτης παίρνοντας το λόγο απάντησε στην ερώτηση λέγοντας πως δεν ενοχλείται από τον τρόπο που δημοσιεύεται κάτι, αλλά ενοχλείται όταν αυτό δεν είναι αλήθεια. «Θα κάνουμε λίγο αριθμητική» είπε:
«Εγώ στο γραφείο μου δεν έχω κανένα γραμματέα. Τον Νοέμβριο ορκίστηκαν 70 άνθρωποι που ήρθαν στην υπηρεσία καθαριότητας με την 3Κ. Την ίδια μέρα δύο από αυτούς πήραν γονική άδεια. 13 από αυτούς είναι άτομα με ειδικές ανάγκες και με δική μου επιλογή, τοποθετήθηκαν στις υπηρεσίες της διεύθυνσης υπηρεσιακού έργου, δηλαδή Πράσινο, Καθημερινότητα και Καθαριότητα. Αυτό μέχρις ότου λειτουργήσουν οι πράσινες γωνιές του Δήμου και βάλουμε τους ανθρώπους εκεί για να καθοδηγούν τους πολίτες. Ακόμα εννέα από τους προσληφθέντες τοποθετήθηκαν στην Υπηρεσία Πρασίνου.
Εξι πήγαν στη Δ.Ε Φαιάκων και Παλαιοκαστριτων, 14 πήγαν στη Υπηρεσία Καθαριότητας Δ.Ε Παρελίων και Αχιλλείων που είχε μόνο πέντε εργάτες. Τρείς ήταν ειδικευμένοι και τοποθετήθηκαν στο συνεργείο του Δήμου. Οι εναπομείναντες εικοσιτρείς έμειναν στην πόλη, έξι στη νυχτερινή βάρδια και 17 στην πρωινή. Πριν από λίγες μέρες ορκίστηκαν άλλοι 18. 13 από αυτούς οδηγήθηκαν στην Υπηρεσία της πόλης (πρωί και βράδυ), τέσσερις πήγαν στο Αχίλλειο και ένας από αυτούς στο Συνεργείο της Καθημερινότητας. Ολοκληρώνοντας την απάντησή του προς την παράταξη Τρεπεκλή, ο Γιάννης Σερεμέτης ανέφερε ειρωνικά «Αυτή λοιπόν είναι η κατασπατάληση των ανθρώπινων πόρων, που έχουμε σκοπό να ιδιωτικοποιήσουμε την Καθαριότητα»

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.