Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΛΑ.ΣΥ.: Γι΄ αυτό αποχωρήσαμε από τη συνεδρίαση της Τοπικής Κοινότητας Κερκυραίων

ΛΑ.ΣΥ.
26 Ιανουαρίου 2020 / 13:37

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανακοίνωση των εκλεγμένων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Τοπική Κοινότητα Κερκυραίων, με την οποία εξηγούνται οι λόγοι της αποχώρησής τους από τη συνεδρίαση της 23ης Ιανουαρίου.

Αναλυτικά:

Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Τοπικής Κοινότητας Κερκυραίων.

Μεταξύ των θεμάτων,ήταν και η κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος για το 2020.

Οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αποχωρήσαμε από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση καθώς δεν μας είχε δοθεί η εισήγηση του Προέδρου εκ των προτέρων.

Αν και είχαμε επικοινωνία με τον Πρόεδρο και παρ’ όλο που από την αρχή της λειτουργίας του τοπικού συμβουλίου,έχουμε ζητήσει επανειλημμένα,να λαμβάνουμε τις εισηγήσεις των θεμάτων,τουλάχιστον 3 ημέρες πριν τη συνεδρίαση, αυτό δεν υλοποιείται.

Για το συγκεκριμένο θέμα που είναι ίσως το σοβαρότερο του έτους,γιατί πρέπει να προταθούν έργα,που θα λύσουν σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους κάτοικους της τοπικής κοινότητας,αφ'ενός μεν ήρθε με καθυστέρηση,πάνω από ένα μηνάαπό τότε που έπρεπε να είχε συζητηθεί,αφ'ετέρου ενώ υπήρχε αρκετός χρόνος,για να υπάρχει κάποια εισήγηση,δεν έγινε ποτέ.

Θεωρούμε ότι η πρακτική αυτή αποτελεί υποβάθμιση του ρόλου της Τοπικής Κοινότητας. Έχουμε πλήρη συνείδηση του χαρακτήρα της Τοπικής Διοίκησης αλλά θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να παρέμβουμε προς όφελος των αναγκών της λαϊκής πλειοψηφίας.

Καλούμε τους κάτοικους της τοπικής κοινότητας,να απαιτήσουν και να διεκδικήσουν,τόσο από την τοπική κοινότητα,όσο και από τη δημοτικήαρχή της Κέρκυρας,εκείνα τα έργα και τις παρεμβάσεις που θα καλυτερέψουν ουσιαστικά τη ζωή τους.

Οι εκλεγμένοι με την ΛαϊκήΣυσπείρωση
Σπύρος Βλάχος
Μαρία Χυτήρη