Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ΠΙΝ σε σύσκεψη του Υπ.Εσωτερικών για θέματα Roma

Roma
21 Ιουλίου 2016 / 16:16

ΑΘΗΝΑ. Ζητήματα σχετικά με τις ανάγκες, το σχεδιασμό και τις δράσεις των τοπικών φορέων στην κατεύθυνση της, όσο το δυνατόν πιο φυσιολογικής, ενσωμάτωσης των πληθυσμών των RΟΜΑ στο κοινωνικό περιβάλλον, συζητηθήκαν σε σύσκεψη που έγινε την Τρίτη 19 Ιουλίου στο Υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Αποκέντρωσης.

Η συνάντηση έγινε μεταξύ του Υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή ως προέδρου της Διυπουργικής Επιτροπής για θέματα Ελλήνων Τσιγγάνων και στελεχών του Υπουργείου με τους Αντιπεριφερειάρχες Κοινωνικής  Πολιτικής των Περιφερειών  και τους Γ.Γ. των  Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.
Την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Απασχόλησης, Κοινωνικής Μέριμνας και Εθελοντισμού Αλέκος Μιχαλάς, ο οποίος στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε στο σχεδιασμό της ΠΙΝ, μέσω του Επιχειρησιακού Σχεδίου Δράσης, για την κοινωνική ένταξη των ROMA το οποίο κινείται σε πέντε άξονες:
· «ΣΤΕΓΑΣΗ – ΥΠΟΔΟΜΕΣ»
· «ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ»
· «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ»
· «ΥΓΕΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ» και
· «ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ».
 
Ο κ. Μιχαλάς αναφέρθηκε επίσης στα προγράμματα που σε συνεργασία με το Ιατροκοινωνικό Κέντρο πραγματοποιούνται  για τον έλεγχο της εμβολιαστικής κάλυψης βρεφών, παιδιών και εφήβων, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα “Αγωγή Υγείας για όλους στα Ιόνια Νησιά” με ομιλίες και παρουσιάσεις που αφορούν την Υγεία καθώς και στη θέσπιση χορηγίας σε νεοεισαχθέντες φοιτητές RΟΜΑ, που πρωτοπορώντας στην Ελλάδα, έχει θεσμοθετήσει η ΠΙΝ.  
Τέλος, ο κ. Μιχαλάς στην παρέμβασή του ζήτησε ενίσχυση των χρηματοδοτήσεων για την υλοποίηση του σχεδιασμού της ΠΙΝ καθώς και τροποποίηση σχετικών διατάξεων όσον αφορά την απασχόληση των RΟΜΑ.