Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα αιτήματα των Κερκυραίων αγροτών στην αντιπεριφερειάρχη Μ. Ανδριώτη

ΟΑΣΚ
31 Ιανουαρίου 2020 / 08:08

Με την Αντιπεριφερειάρχη Μελίτα Ανδριώτη συναντήθηκε χθες αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας στο πλαίσιο πανελλαδικών δράσεων των αγροτών.

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Κινητοποίηση πραγματοποίησαν την Πέμπτη 30 Γενάρη, οι αγρότες της Κέρκυρας, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού.
Η κινητοποίηση οργανώθηκε στα πλαίσια των πανελλαδικών κινητοποιήσεων των αγροτών. Είχε τόπο συγκέντρωσης το χώρο έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και είχε προηγηθεί 10ήμερη προπαγάνδιση με περιοδείες – ομιλίες της ΟΑΣΚ, στα περισσότερα χωριά της Κέρκυρας.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΑΣΚ, «στο γραφείο της κας Περιφερειάρχη, φαίνεται ότι δεν έφθασε καμία απολύτως πληροφορία. Δεν «γνώριζαν τίποτε». Και για αυτό δεν βρίσκονταν κανείς αιρετός στα γραφεία της Περιφέρειας».

Οι συγκεντρωμένοι επικοινώνησαν με την Αντιπεριφερειάρχη και αργότερα μετέβησαν στο γραφείο της όπου και έγινε συζήτηση – τέθηκαν τα αιτήματα και της ζητήθηκε να πραγματοποιηθεί στο επόμενο δίμηνο, συζήτηση για τα προβλήματα των αγροτών στο Περιφερειακό Συμβούλιο.



Ανάμεσα στα αιτήματα που τέθηκαν:
- Η πολύ χαμηλή τιμή του λαδιού και η ανάγκη για τιμή ασφαλείας ώστε να καλύπτει τα έξοδα και να αφήνει ένα λογικό κέρδος για τον αγρότη.
- Η άθλια κατάσταση των αγροτικών δρόμων, όπου δεν έχει γίνει παρέμβαση 15 και παραπάνω χρόνια.
- Η επικαιροποίηση της μελέτης για τον Κερκυραϊκό ελαιώνα.
- Η ανάγκη αλλαγής του νομικού πλαισίου του ΕΛΓΑ, από τον οποίο οι κερκυραίοι αγρότες σπανίως αποζημιώνονται και μόνο ελάχιστοι παρ’ ότι όλοι κάθε χρόνο πληρώνουν υποχρεωτικά.
- Τέθηκε το θέμα των εγκαταλελειμμένων αλιευτικών καταφυγίων, από το Πεντάτι έως τον Άγιο Γεώργιο Αργυράδων.
- Επίσης το θέμα της τιμής του νερού, όπου οι φτωχοί αγρότες το πληρώνουν όσο και οι μεγαλοξενοδόχοι.

Η αντιπεριφερειάρχης δεσμεύθηκε ότι θα μεταφέρει τα αιτηματά τους στον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Πολιτικής, Σ. Κουρή, προκειμένου να γίνουν όσες παρεμβάσεις είναι εφικτές.